Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

NEEMAZAL TS: Za ekološki prihvatljivo rješavanje štetnika

Drvo Neem (Azadirachta indica) je stoljećima poznato kao čudotvorno drvo Indije, a koristi se više od 2.000 godina kao ljekovita biljka. Neem sadrži alkaloide i liminoide s mnoštvom medicinskih svojstava dok se jedan od liminoida, azadiraktin, pokazao izuzetno uspješnim kada se koristi kao pesticid ili insekticid.

Upravo je azadiraktin djelatna tvar biološkog insekticida NeemAzal®TS, a djeluje kao regulator rasta i smanjuje plodnost ženki štetnih insekata. Ulazeći u tijelo insekata, azadiraktin blokira pravilan rad hormona što rezultira time da insekti više ne žele jesti, letjeti niti se pariti. Populacija nametnika polako nestaje i njihov životni ciklus je prekinut.

Uspjeh tretiranja kontrolira se smanjenjem oštećenja lista

Nakon tretiranja, NeemAzal®TS prodire u list. Sisajući i grizući insekti iz lista uzimaju djelatnu tvar, što momentalno dovodi do prestanka hranidbe. Insekti ne uzrokuju dodatna oštećenja. 

Zbog posebnog načina djelovanja, uspjeh tretiranja NeemAzalom ne ocjenjuje se brojem uginulih insekata već se kontrolira smanjenjem oštećenja lista. Populacije insekata još su određeno vrijeme vidljive, nove populacije se više ne stvaraju.

NeemAzal®TS je potrebno primjenjivati u propisanim dozama i količinama otopine koja osigurava kompletno i jednoliko pokrivanje tretirane biljke. Tretiranje je preporučljivo izvršiti u jutarnjim ili večernjim satima. Najbolje djelovanje ima kad se koristi kod prve pojave štetnika, u prvim razvojnim stadijima. Eventualno je potrebno ponoviti postupak nakon 7-10 dana. 

NeemAzalom se polako vraća biološka ravnoteža

Kada se primjenjuje po preporučenim uvjetima nije opasan za pčele ni druge korisne kukce. NeemAzal®TS ne izaziva pojavu rezistentnosti stoga se njegovom primjenom polako vraća biološka ravnoteža i čuva se ekosustav u nasadu.
Kod kupnje preparata NeemAzal®TS za mala pakiranja: 5 mililitara, 1 decilitar i 1litra nije potrebna iskaznica jer su ta pakiranja dozvoljena u amaterskoj primjeni te su na taj način dostupna svim proizvođačima.

Ekološko rješenje za američkog cvrčka

Zlatna žutica vinove loze najopasnija je bolest vinove loze u Europi. Za njeno širenje odgovoran je prirodni vektor, američki cvrčak, koji je prenosi hranjenjem s zaraženih na zdrave trsove. Preventivne mjere sprečavanja zaraze sastoje se u suzbijanju američkog cvrčka insekticidima u najmanje dva, prema potrebi tri tretiranja, početno nakon cvatnje.

Pyregard je visoko učinkovit biološki insekticid širokog spektra djelovanja koji savršeno rješava američkog cvrčka. Namijenjen je suzbijanju štetnika u voćarstvu, vinogradarstvu i povrćarstvu, a njegova baza je prirodni priretrin (4%). Kontaktnog je djelovanja, u početku izaziva paralizu, zatim smrt štetnika. Karakterizira ga brza učinkovitost u kontroli brojnih štetnika, a zbog kratkog djelovanja je idealan za uporabu u blizini korisnih kukaca. Tretiranje se obavlja kod prve pojave štetnika u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima.

Za sve informacije vezane za proizvod i njegovu primjenu obratite se stručnom timu Pro-eca na tel: +385 42 408 560 ili e-mail: proeco@proeco.hr

foto: Pro-eco d.o.o.