Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kako pobijediti u borbi s lisnim ušima?

Poljoprivredna proizvodnja se danas nalazi pred sve većim izazovima, a posebice u segmentu voćarstva i povrtlarstva. Još kad se k tome pridodaju sve češći negativni klimatski uvjeti, sigurnost proizvodnje je još neizvjesnija. No, nove razvojne tehnologije i praćenje problema na terenu, a čime se odlikuje kompanija Corteva Agriscience™, pružaju dodatnu sigurnost proizvođačima da se i dalje bave poljoprivrednom proizvodnjom, te time osiguravaju egzistenciju. 

Closer ™ - pouzdan i ekološki prihvatljiv insekticid

Sve zahtjevniji ekološko-toksikološki uvjeti rezultirali su stvaranjem novog insekticida pod trgovačkim nazivom Closer ™ koji sadrži novu aktivnu tvar sulfoksaflor.  Closer ™ odlikuje vrlo brz “knockdown” učinak, a djeluje kontaktno i želučano sa sistemičnom i translaminarnom aktivnosti. Nakon sušenja depozita na lisnoj masi, insekticid nije štetan za korisne insekte (oprašivače), pa je i iz tog razloga prihvatljiv u integriranoj proizvodnji, no također i kao odličan partner u antirezistentnoj strategiji.

Prednost novog insekticida je i u tome što ga već jedan sat nakon primjene kiša ne može isprati. Također se i vrlo brzo razgrađuje u prirodi. Svakako treba još jednom napomenuti da je insekticid Closer ™ jedinstven po svom načinu djelovanja, učinkovitosti na veliki broj štetnika, te da je riječ o insekticidu s vrlo kratkom karencom, što znači i sigurnost, kako za primjenitelja/operatera, tako i za konzumente gotovih proizvoda.

U Republici Hrvatskoj Closer ™ je registriran u slijedećim kulturama:

  • u voćnim proizvodnim kulturama (jabuka, kruška, breskva, trešnja, višnja i agrumima) za suzbijanje: krvave uši, jabučne pepeljaste uši, zelene breskvine uši, trešnjine uši, kalifornijske štitaste uši, dudove štitaste uši, žute narančine štitaste uši, te narančinog trnovitog štitastog moljca
  • u povrtnim kulturama (krumpir, rajčica, paprika, patlidžan, krastavci, dinja, lubenica, tikva, špinat, salata, kupus, cvjetača, brokula) te cvijeću i ukrasnom bilju za suzbijanje: salatne lisne uši, zelene breskvine uši, pamukove lisne uši, crne bobove uši, ružine lisne uši i dr.

Closer™ je pouzdan i ekološki prihvatljiv insekticid, namijenjen za suzijanje raznih vrsta lisnih uši, bijele mušice te duhanovog štitastog moljca, u voćarskoj i povrtlarskoj proizvodnji, a time je i garancija kvalitetetne proizvodnje, plasmana i profitabilnosti.

Za više informacija možete se obratiti kontakt osobi Zlatko Šefer, zlatko.sefer@corteva.com, mobitel: +385 99 537 9887.

foto/video: Corteva agriscience