Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kukuruz koji odoleva vetrovima - DEKALB u Banatskom Novom Selu

U Banatskom Novom Selu kod proizvođača Mirka Maksimovića su posejana četiri DKC hibrida kukuruza. DKC 4670 iz FAO grupe 370 i DKC 5068 (FAO 430), DKC 5075 (FAO 450) i DKC 5830 (FAO 580).

Osnovna karakteristika ovih hibrida je snažan korenov sistem, koji već dve godine prati Acceleron tehnologija, tačnije biostimulator B360 koji daje veću mogućnost korenovom sistemu pri usvajanju vlage i hranljivih materija.

"Pored toga Acceleron tehnologiju čini i hemijska zaštita, tačnije fungicid i insekticid i imamo novo oblaganje semena koje nam omogućava bolju sipljivost i precizniju setvu.
Pored toga jako bitna karakteristika jeste toleranstnost stabla na poleganje, odnosno čvrsta stabljika
", navodi Darko Gole iz Bayera. 

Tu je i tolerantnost na fuzarium, stabilnost tokom same proizvodnje, brzo otpuštanje vlage DEKALB hibrida i na kraju sam prinos i laka vršidba.

"DKC 4670 i DKC 5075 su hibridi novije generacije koji su veoma brzo pridobili simpatije naših poljoprivrednih proizvođača, imali smo jako lepe rezultate kako u proizvodnim parcelama tako i u oglednim poljima, kada su u pitanju ova dva hibrida", napominje Gole.
Neke preporučene gustine za ova dva hibrida su od 65.000 - 75.000 biljaka po hektaru u zavisnosti od samog tipa zemljišta i agroekoloških uslova.

Što se tiče hibrida kukuruza DKC 5068 i DKC 5830, to su hibridi koji su u DEKALB portfoliju dokazani i koji iz godine u godinu pomeraju granice i pokazuju lepe rezultate.

Više u video prilogu:

Foto: Youtube/CropScience Srbija