Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Poljoprivredne proizvođače mladog krompira u ljubuškim naseljima Vojnići i Šipovača, te nasad mladog vinograda u Ljubuškom, obišao je danas federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić. On se, naime, tokom posjete Zapadnohercegovačkom kantonu sastao s predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, te predstavnicima poljoprivrednih udruženja i poljoprivrednih proizvođača.

O stanju u oblasti poljoprivrede na području ZHK govorili su i članovi Seljačkog saveza FBiH dok su na sastanku s poljoprivrednim proizvođačima pomoćnici federalnog ministra poljoprivrede prezentirali programe novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2023. godinu.

"Poljoprivredni proizvođači i prerađivači ZHK posljednje tri godine kontinuirano povećavaju ulaganja u oljoprivrednu proizvodnju što se vidi i kroz izdvajanja koja FMPVŠ osigurava za novčane podrške", rekao je Hrnjić i izrazio nadu da će takav trend biti nastavljen i u budućnosti. 

Tokom ove posjete obišao je i Sabirno distributivni centar na Bijači. S ciljem sagledavanja mogućnosti i kapaciteta za otkup i preradu domaćih poljoprivrednih proizvoda i njihove prerade, posjetio je i proizvodne kapacitete tvornice "Lasta" u Čapljini, koja posluje u sastavu kompanije Violeta.

U razgovoru s vlasnikom ove kompanije Petrom Ćorlukom, potvrđena je opredijeljenost da se visokokvalitetni domaći poljoprivredni proizvodi koriste za izradu Lastinih proizvoda čiji je plasman obezbijeđen na domaćem i inostranom tržištu, saopćeno je iz FMPVŠ.