Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Konkurs za najbolju fotografiju - odmor u BiH

Prijavite se na nagradno takmičenje za najbolju fotografiju o temi "Razglednice domovine: Sve naše ljepote". Riječ je o projektu koji finansira EU s ciljem promocije ljepota ruralnih područja u Bosni i Hercegovini, doprinoseći na taj način i promociji turizma.

Fotografije treba da predstavljaju odmor u BiH kroz foto-objektiv bh. prirode imajući posebnu poveznicu sa bh. ruralnim turizmom, putom BiH ka Evropskoj uniji, ljepotama bh. poljoprivrede "od njive do stola", biodiverzitetom bh. prirodnih ljepota, bh. ekologijom, ženama i mladim, sportsko-rekreativnim sadržajima, kulturno-historijskom naslijeđu BiH, te regeneracijom ruralnih područja.

Fotografije trebaju biti napravljene vodoravno (landscape) sa najmanjom rezolucijom od 1200 x 630 piksela. U nagradnom takmičenju mogu učestvovati svi koji do 15. oktobra ove godine na e-mail adresu [email protected] pošalju originalne i kreativne fotografije na temu "Razglednice domovine: Sve naše ljepote..".

Deset najboljih fotografija bit će korišteno za izradu razglednica najljepših predjela Bosne i Hercegovine.  Pobjednik nagradnog takmičenja će osvojiti: vikend za dvije osobe u bh. čarobnom selu, dok će drugoplasirani osvojiti insta Pixel kameru, a  trećeplasirani dron za fotografisanje. Ostalih sedam najboljih fotografija dobit će prigodne poklon pakete. Nagrade će biti dodijeljene u roku od 30 radnih dana od dana objave pobjednika. 

Svaka potpuna prijava treba da sadrži: uredno popunjen prijavni obrazac i potpisanu izjavu; jednu fotografiju isključivo u digitalnom JPEG ili PDF formatu, rezolucije koja omogućava detaljan uvid u predloženi rad; (minimalno 1200 x 630 piksela). Tekstualni opis rada (u dužini od 50 do 150 riječi) koji treba da sadrži naziv fotografije, mjesto gdje je fotografija napravljena, obrazloženje šta fotografija predstavlja i koju poruku šalje. 
Prijava na takmičenje mora biti individualna. Jedan podnosilac prijave na takmičenje može prijaviti najviše jednu fotografiju. 

Fotografije će se ocjenjivati u odnosu na predstavljeni prijedlog, njihovu originalnost i sposobnost da se jasno pokaže tema koja promovira raznolikost agrarnih ljepota, ruralnih područja, te prirodnih i drugih potencijala u svrhu razvoja turizma i promocije BiH. Dodatno, 50 posto cjelokupne ocjene činit će broj interakcija (lajkova) na društvenoj mreži Facebook. Sve fotografije bit će objavljene na Facebook stranici projekata "EU4AGRI".

Foto: Depositphotos/VladimirNenezic