Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Štrajkaju glađu: Poljski poljoprivrednici traže sastanak s premijerom Tuskom

Pet poljskih poljoprivrednika stupilo je u štrajk glađu zbog ekoloških propisa Europske unije za koje kažu da uništavaju njihov posao. 

Skupina od 14 farmera došla je u poljski parlament u četvrtak, a u ponedjeljak je petorica koji su ondje ostali odlučili ne jesti sve dok ne dogovore sastanak s premijerom Donaldom Tuskom, piše Reuters

"Prosvjedujemo prije svega protiv politike Europske unije i danas započinjemo štrajk glađu", rekao je 37-godišnji farmer Jaroslaw Zareba, 37.

Tamošnji su poljoprivrednici već dobili ustupke od EU-a oko Zelenog plana i od poljske vlade, koja je obećala platiti 490 milijuna eura u subvencijama kao kompenzaciju za niske cijene žitarica, ali mnogi kažu da to nije dovoljno.

"Zeleni dogovor jako, jako puno utječe na našu poljoprivredu. Postoji mnogo propisa koji utječu na našu profitabilnost i cijenu naših proizvoda", rekao je Zareba. 

Ukrajina izvezla 45 milijuna tona robe preko Crnog mora: Poljaci imaju jedno pitanje

Poljoprivrednici u Poljskoj i drugdje u bloku prosvjedovali su posljednjih mjeseci protiv jeftinog uvoza hrane iz Ukrajine i ograničenja koja su im postavljena Zelenim planom u borbi protiv klimatskih promjena.  

Foto: FB/Protest Rolników (ilustracija)