Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj smilja
  • 07.12.2016. 10:00

Udruženi proizvođači i prerađivači smilja

U organizaciji Gospodarske komore FBiH, održana je sjednica formiranja Grupacije proizvođača i prerađivača smilja sa područja FBiH, radi stvaranja kvalitetnijih rješenja za probleme u proizvodnji i preradi smilja.

Foto: Sanja Čović
  • 431
  • 20
  • 0

Proizvođači i prerađivači smilja sada imaju krovnu organizaciju. Naime, u organizaciji Gospodarske komore FBiH, održana je sjednica formiranja Grupacije proizvođača i prerađivača smilja sa područja FBiH, radi stvaranja kvalitetnijih rješenja za probleme u proizvodnji i preradi smilja. Grupacija usko surađuje s naučno-znanstvenim i obrazovnim institucijama na razini Federacije BiH kao i relevantnim Institucijama Bosne i Hercegovine.

Za predsjednika Grupacije izabran je Dinko Dujmović ispred IMMORTELLE GROUP d.o.o., a za potpredsjednike su izabrani: Željko Pivić Aromee d.o.o., Ahmet Džubur Agromediteranski fakultet Mostar, Marko Aleksić UPPS - Stolac i Vlado Marušić UZB.

Podsjećamo, uzgoj smilja je i dalje u porastu diljem Hercegovine, no dok je prinos dobar, problem je u otkupu. Ljetos je, sjećamo se, nakratko i obustavljen otkup zbog manjka destilerija. Formiranje Grupacije proizvođača i prerađivača smilja sa područja FBiH trebalo bi stati na kraj takvim i sličnim problemima.

Foto: Sanja Čović


Povezana biljna vrsta

Smilje

Smilje

Engleski naziv: Immortelle | Latinski naziv: Helichrysum sp.

Smilje je dugotrajna biljka koja pripada rodu Helichrysum iz porodice Asteraceae, a obuhvata preko šesto različitih vrsta rasprostranjenih širom svijeta. Vrsta H. arenarium... Više [+]

Tagovi

Smilje Uzgoj Grupacija proizvođača


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]