AgroKlub.ba

\

Ukrasno i ljekovito bilje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Ukrasno i ljekovito bilje » Prve sadnice smilja izvezene u Crnu Goru

Prve sadnice smilja izvezene u Crnu Goru

Izvoz smilja

Prve sadnice smilja izvezene u Crnu Goru

Datum: 17.06.2016. 08:00

Kategorija:

Ukrasno i ljekovito bilje

Nakon ekstrakta, prvi šleperi iz BiH sa sadnicama te ljekovite i aromatične biljke iz Poljoprivredne zadruge Loznica iz Gnjilišta kod Čapljine, otpremljeni su za Crnu Goru.

Započeo je i izvoz sadnica smilja! Nakon ekstrakta, prvi šleperi - tegljači iz BiH sa sadnicama te ljekovite i aromatične biljke, otpremljeni su za Crnu Goru. Manje količine sadnica isporučene su i za Srbiju i Makedoniju, a zasluga za početak izvoza pripada Poljoprivrednoj zadruzi Loznica iz Gnjilišta kod Čapljine.

Stižu i narudžbe iz EU

Kako prenosi abcportal.info, Poljoprivredna zadruga Loznica se bazirala na proizvodnju sadnog materijala ljekovitog i aromatičnog bilja. Osigurali su svu potrebnu dokumentaciju i ostvarili dobre poslovne suradnje te dalje, kažu, idu uzdignute glave jer radit se mora.

"U posljednjih godinu dana uspjeli smo prikupiti sve papire za registriranje proizvodnje na nivou županije i Federacije BiH, a angažirali smo i federalni Zavod koji prati zdravstveno stanje biljaka", rekao je voditelj Zadruge Matić.

Vrijednim članovima Zadruge pristižu i nove narudžbe iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Slovenije.

Foto: Smilje/Facebook

Broj pregleda članka: 314; Uspješnost članka: 20.7

Tagovi: Izvoz, Poljoprivredna zadruga, EU, Crna Gora, Smilje, Čapljina, Gnjilište

Ključne riječi članka: prve, sadnice, smilja, izvezene, u, crnu, goru, zadruge, narudžbe, loznica, sadnica, smilja, crnu goru


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!