Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz smilja
  • 17.06.2016. 08:00

Prve sadnice smilja izvezene u Crnu Goru

Nakon ekstrakta, prvi šleperi iz BiH sa sadnicama te ljekovite i aromatične biljke iz Poljoprivredne zadruge Loznica iz Gnjilišta kod Čapljine, otpremljeni su za Crnu Goru.

Foto: Smilje/Facebook
  • 349
  • 16
  • 0

Započeo je i izvoz sadnica smilja! Nakon ekstrakta, prvi šleperi - tegljači iz BiH sa sadnicama te ljekovite i aromatične biljke, otpremljeni su za Crnu Goru. Manje količine sadnica isporučene su i za Srbiju i Makedoniju, a zasluga za početak izvoza pripada Poljoprivrednoj zadruzi Loznica iz Gnjilišta kod Čapljine.

Stižu i narudžbe iz EU

Kako prenosi abcportal.info, Poljoprivredna zadruga Loznica se bazirala na proizvodnju sadnog materijala ljekovitog i aromatičnog bilja. Osigurali su svu potrebnu dokumentaciju i ostvarili dobre poslovne suradnje te dalje, kažu, idu uzdignute glave jer radit se mora.

"U posljednjih godinu dana uspjeli smo prikupiti sve papire za registriranje proizvodnje na nivou županije i Federacije BiH, a angažirali smo i federalni Zavod koji prati zdravstveno stanje biljaka", rekao je voditelj Zadruge Matić.

Vrijednim članovima Zadruge pristižu i nove narudžbe iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Slovenije.

Foto: Smilje/Facebook


Povezana biljna vrsta

Smilje

Smilje

Engleski naziv: Immortelle | Latinski naziv: Helichrysum sp.

Smilje je dugotrajna biljka koja pripada rodu Helichrysum iz porodice Asteraceae, a obuhvata preko šesto različitih vrsta rasprostranjenih širom svijeta. Vrsta H. arenarium... Više [+]

Tagovi

Smilje Izvoz Poljoprivredna zadruga Gnjilište Čapljina Crna Gora


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.