Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ljekobilje
  • 11.03.2019. 12:00
  • Posavski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Orašje

Proizvođači ljekobilja - evo prilike za prekograničnu suradnju i izvoz

Projektom "Zajedno jači- razvoj proizvoda i internacionalizacije" predviđeno je 6 modula treninga za uzgajivače i prerađivače ljekobilja. Tako će, uz ostalo, polaznici treninga biti upoznati s uvjetima prekogranične suradnje i izvozom, te preradom ljekovitoga bilja i elektronskom trgovinom.

Foto: Pixabay/congerdesign
  • 410
  • 24
  • 0

Udruženje poslovnih žena u BiH provodi projekat IPA INTERREG Hrvatska – BiH – Crna Gora "Zajedno jači - razvoj proizvoda i internacionalizacije" uz pomoć Općine Orašje.

Općina Orašje i Udruženje poslovnih žena u BiH uključeni su u projekt IPA INTERREG Hrvatska – BiH – Crna Gora "Zajedno jači- razvoj proizvoda i internacionalizacije" koji u fokusu ima kultivaciju ljekobilja te sakupljače i prerađivače ljekobilja koji će se provoditi na području Slavonije i Dalmacije te središnje i južne Crne Gore, sjeverne i zapadne BiH. 

Udruženje poslovnih žena u BiH ovaj je projekt predstavilo početkom prošle godine predstavilo načelniku Općine Orašje i njegovom pomoćniku za gospodarstvo i infrastrukturu, pri čemu je dogovorena suradnja s općinom i Udrugom žena "Posavski cvijet"

Planom aktivnosti ovim projektom predviđeno je 6 modula treninga za uzgajivače i prerađivače ljekobilja. Tako će, uz ostalo, polaznici treninga biti upoznati s uvjetima prekogranične suradnje i izvozom, te preradom ljekovitoga bilja i elektronskom trgovinom, navodi Poduzetna.ba

Osobe zainteresirane za uzgoj ljekovitoga bilja, trebaju se javiti do 15. marta u Udrugu "Posavski cvijet" kod predsjednice Mandice Živković ili u Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP kod Nade Ević, broj polaznika nije ograničen. 

Treninzi će se održati u drugoj polovici ovoga mjeseca i trajat će 18 radnih dana, a šest biznis planova dobit će direktnu financijsku pomoć. Proizvodnja ljekovitoga bilja na ovom području imat će i potporu Općine Orašje.


Tagovi

Ljekobilje Prekogranična suradnja Projekt Posavski cvijet Trening


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P