Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj smilja
  • 29.06.2018. 16:30

Odlična prilika za uzgajivače smilja - INTERA TP dijeli 10 uređaja za automatsko praćenje staklenika!

Uređaj omogućuje jednostavno automatsko praćenje staklenika u stvarnom vremenu, s bilo kojeg mjesta, na pametnim telefonima i računalima, putem web aplikacije.

Foto: Flickr/régis dubus
  • 329
  • 20
  • 0

Uzgajivači smilja suočavaju se s problemom neuspijevanja gotovo polovine sadnica, a kao odgovor na ovaj problem identificirana je potreba za preciznijom agrikulturom i preveniranjem gubitaka preciznim mjerenjem. Upravo je zato INTERA TP u suradnji sa stručnjacima iz CityOS fondacije kroz ovaj projekt razvila CityOS Gro uređaj čemu je prethodilo istraživanje i intenzivna komunikacija sa uzgajivačima smilja.

Ovaj uređaj omogućuje jednostavno automatsko praćenje staklenika u stvarnom vremenu, s bilo kojeg mjesta, na pametnim telefonima i računalima, putem web aplikacije. Uređaji postavljeni u staklenicima mogu pratiti bilo koju kombinaciju okolišnih faktora poput vlažnosti tla, temperature i vlage u zraku.

U sklopu projekta INTERA TP će sljedeći mjesec bespovratno dodijeliti deset CityOS Gro uređaja na korištenje uzgajivačima smilja kako bi im se omogućilo postizanje boljih rezultata u staklenicima!

Prijaviti se mogu svi zainteresirani uzgajivači smilja koji posjeduju staklenike te zadovoljavaju sljedeće uvjete:

  • domet WIFI mreže seže do mjesta gdje će se postaviti uređaj
  • postojanje izvora električne energije za uređaj i RPI screen (2 utičnice)
  • mogućnost zaštite uređaja od djelovanja vode

U slučaju većeg broja prijavljenih, selekcijski kriteriji će biti:

  • broj zaposlenih
  • površina zemljišta
  • izvoz

Prijavite se do srijede, 04.07.2018.

Svi zainteresirani uzgajivači se mogu prijaviti na OVDJE do srijede, 04.07.2018. godine nakon čega će mailom biti obaviješteni o ishodu selekcijskog procesa. Postavljanje uređaja i prijenos znanja o korištenju istog provodit će se u periodu od 11.7. do 17.7.2018. godine u terminima dogovorenim s odabranim uzgajivačima. Više informacija moguće je dobiti na info@intera.ba.

Od svog osnivanja, INTERA Tehnološki Park kontinuirano implementira projekte čije aktivnosti značajno doprinose unapređenju gospodarskih sektora u regiji stavljajući poseban naglasak na korištenje naprednih tehnologija. Jedan od takvih projekata je projekt AgroTECH koji se implementira u okviru USAID/Sweden Projekta razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II financiranog podrškom američkog i švedskog naroda, a kroz čije aktivnosti INTERA Tehnološki Park želi omogućiti primjenu suvremenih tehnologija u poljoprivrednom sektoru s posebnim naglaskom na uzgoj smilja.


Tagovi

CityOS Gro uređaj Uzgajivači smilja Tehnologija Prijava Projekt INTERA TP


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]