Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izbor biljaka
  • 07.09.2017. 07:00

Odaberite prave biljke za svoj prostor

Biljke smanjuju stres i iscrpljenost, kao i pojavu bolesti. Zbog toga je veoma važno koju biljku ćemo odabrati za prostor u kome boravimo.

Foto: cocoparisienne/Pixabay
  • 203
  • 13
  • 0

Njemački naučnici smatraju da biljke mogu da utječu na naše ponašanje i raspoloženje. One smanjuju stres i iscrpljenost, kao i pojavu bolesti. Zbog toga je veoma važno koju biljku ćemo odabrati za prostor u kome boravimo.

Dnevna soba

Ovdje se obično provede najviše vremena tokom dana, pa je dobro imati biljke, jer se smatra da potiču druželjubivost. Stol ukrasite cvjetnim aranžmanom, a ne izbjegavajte ni cvijeće u vazama, jer ono stimuliše kreativnost odraslih. Biljke pomažu djeci da se lakše koncentrišu.

Kuhinja

Poželjno je da za kuhinju odaberete ruzmarin, jer jača mentalnu budnost i smanjuje želju za kafom.

Spavaća soba

Prostor u kome spavate ukrasite lavandom, jer ona liječi blagu nesanicu, posebno kod žena. Ukoliko nemate dovoljno sunca u sobi, nekoliko grančica stavite ispod jastuka za miran san.

Poslovni prostor

Na radni stol potavite azaleju i ciklamu, a u ćoškove postavite dracene. One pozitivno utječu na radnu atmosferu, smanjuju stres i popravljaju raspoloženje.

Foto: cocoparisienne/Pixabay


Povezana biljna vrsta

Ružmarin

Ružmarin

Engleski naziv: Rosemary | Latinski naziv: Rosmarinus Officinalis

Naziv ružmarin potječe od latinskog ros (rosa) i marinus (more), odnosno "morska rosa", što govori da je za njegov rast vrlo povoljan povjetarac s mora, koji donosi vlagu.... Više [+]

Lavanda

Lavanda

Engleski naziv: Lavender | Latinski naziv: Lavandula sp. (Miller)

Lavanda je vrlo omiljena ukrasna biljka, a sve se više uzgaja i plantažno. Nema velikih zahtijeva u pogledu kvaliteta tla, uzgoj joj je vrlo ekonomičan, a može poslužiti i kao... Više [+]

Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Biljke Uređenje Prostor Kreativnost Kuhinja Ruzmarin Lavanda


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]