Tip: Poboljšivači tla
Proizvođač: Valagro S.p.A Italija
Sweet je dostignuće GEAPOWER tehnologije u skladu s prirodom, a odlikuje ga odlična kompatibilnost sa svim sredstvima za zaštitu bilja. Sweet je formuliran na način da putem biološki aktivnih spojeva poboljšava sam proces cvatnje i formuliranje plodova i na kraju ubrzava dozrijevanje plodova i povećava njihov kvalitet. Plodovi su ujednačeni i imaju intenzivniju boju. Sastojci u Sweet-u utječu na povećanje šećera u plodu, a zahvaljujući specijalnim nutrijentima poboljšava se sama konzistencija ploda pa se omogućava duži rok skladištenja i čuvanja plodova.
Prednost Sweeta proizlazi iz činjenice da je to proizvod proizveden po standardima Geapower tehnologije - inovativnog procesa koji na najbolji način iz kvalitetnih prirodnih sirovina stvara potpuno iskoristiva biljna hranjiva.
Polisaharidi i hranjivi elementi stimuliraju aktivnost enzima koji su direktno povezani s procesima cvatnje i dozrijevanja plodova. Kao rezultat tih procesa, plodovi su snažniji i vizualno ujednačeniji, dok im je boja intenzivnija. Redovno korištenje Sweeta utječe na povećanu akumulaciju karotenoida i flavonoida koji utječu na bolje dozrijevanje i kvalitet plodova. Utječe na povećanje sadržaja šećera u plodovima
Magnezij je važan čimbenik enzimatskih procesa, dok bor sudjeluje u procesima transporta šećera kroz membranu ćelije. Cink je co-faktor značajan za ostale procese. Zajedno, ovi elementi stimuliraju fiziološke procese u biljci koji utječu na povećanje sadržaja šećera u plodu. Poboljšava konzistenciju plodova i osigurava duži vijek trajanja
Kalcij i magnezij sprječavaju pojavu nekih fizioloških bolesti, dok bor utječe na povećanje suhe tvari u plodovima pa su oni čvršće konzistencije i zadržavaju svježinu kroz dulji period čuvanja.
Korištenjem Sweet-a u plasteničkoj proizvodnji ljiljana u Italiji, pokazalo je da je boja cvijeta 20 puta intenzivnija i da je cvijet veći u prosjeku za 7 cm od netretiranog.
KULTURA |
VRIJEME PRIMJENE |
DOZA |
Jabuka i kruška |
Kada plod počinje mijenjati boju / 20 dana prije početka berbe. |
3 l/ha |
Koštićavo voće |
Kada plod počinje mijenjati boju / 10-15 dana prije početka berbe. |
3 l/ha |
Limun |
U vrijeme formiranja ploda. U vrijeme razvoja i dozrijevanja ploda. |
2-3 l/ha, odnosno 3-3,5 l/ha |
Vinske i stolne sorte vinove loze |
Kada bobice počnu mijenjati boju 20 dana prije početka berbe. |
2-3 l/ha |
Industrijski paradajz |
Kada plod počne mijenjati boju. |
2-3 l/ha |
Paradajz, paprika, patlidžan |
7-10 dana prije svakog branja. |
2-3 l/ha |
Cvijeće |
Pred otvaranje pupa svakih 7-10 dana. |
200-400 ml/100 l vode |
Dinja i lubenica |
Od početka razvoja ploda, svakih 10-15 dana. |
2,5-3 l/ha |
Jagode |
Svakih 8-10 dana kada plod počinje poprimati svjetliju boju. |
2,5-3 l/ha |
Šećerna repa |
U fazi intenzivnog rasta korijena. |
2,5 l/ha |