Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Sweet

Tip: Poboljšivači tla
Proizvođač: Valagro S.p.A Italija

Sweet je dostignuće GEAPOWER tehnologije u skladu s prirodom, a odlikuje ga odlična kompatibilnost sa svim sredstvima za zaštitu bilja. Sweet je formuliran na način da putem biološki aktivnih spojeva poboljšava sam proces cvatnje i formuliranje plodova i na kraju ubrzava dozrijevanje plodova i povećava njihov kvalitet. Plodovi su ujednačeni i imaju intenzivniju boju. Sastojci u Sweet-u utječu na povećanje šećera u plodu, a zahvaljujući specijalnim nutrijentima poboljšava se sama konzistencija ploda pa se omogućava duži rok skladištenja i čuvanja plodova.

Prednost Sweeta proizlazi iz činjenice da je to proizvod proizveden po standardima Geapower tehnologije - inovativnog procesa koji na najbolji način iz kvalitetnih prirodnih sirovina stvara potpuno iskoristiva biljna hranjiva.

Što je u Sweetu?

  • Polisaharidi - složeni šećeri, ugljikohidrati veće molekularne mase i složenije građe, koji se sastoje od velikog broja monosaharida povezanih glikozidnom vezom. Strukturni polisaharidi daju mehaničku stabilnost ćelijama i organizmu. Zapravo, polisaharidi služe kao baza za potporu strukture ćelije pa su samim time bitan faktor u rastu i razvoju biljke.
  • Makro i mikroelementi - neophodni za odvijanje metaboličkih procesa. Sweet sadrži kalcij i magnezij zajedno s elementima borom i cinkom. Između ostalog, ovi elementi čine dio enzima koji su nositelji električki nabijenih molekula koje sudjeluju u izgradnji ćelija. U drugim slučajevima sudjeluju u složenim metaboličkim procesima. Kombinacija ovih funkcija je važna za rast i razvoj biljke.

Kako Sweet utječe na cvatnju i dozrijevanje plodova?

Polisaharidi i hranjivi elementi stimuliraju aktivnost enzima koji su direktno povezani s procesima cvatnje i dozrijevanja plodova. Kao rezultat tih procesa, plodovi su snažniji i vizualno ujednačeniji, dok im je boja intenzivnija. Redovno korištenje Sweeta utječe na povećanu akumulaciju karotenoida i flavonoida koji utječu na bolje dozrijevanje i kvalitet plodova. Utječe na povećanje sadržaja šećera u plodovima

Magnezij je važan čimbenik enzimatskih procesa, dok bor sudjeluje u procesima transporta šećera kroz membranu ćelije. Cink je co-faktor značajan za ostale procese. Zajedno, ovi elementi stimuliraju fiziološke procese u biljci koji utječu na povećanje sadržaja šećera u plodu. Poboljšava konzistenciju plodova i osigurava duži vijek trajanja

Kalcij i magnezij sprječavaju pojavu nekih fizioloških bolesti, dok bor utječe na povećanje suhe tvari u plodovima pa su oni čvršće konzistencije i zadržavaju svježinu kroz dulji period čuvanja.

GEAPOWER tehnologija u SWEETU osigurava:

  • ujednačenu cvatnju i sazrijevanje plodova
  • podizanje razine šećera u plodovima
  • bolju konzistenciju i dulji vijek trajanja plodova

Rezultati Sweet-a u pokusima

Korištenjem Sweet-a u plasteničkoj proizvodnji ljiljana u Italiji, pokazalo je da je boja cvijeta 20 puta intenzivnija i da je cvijet veći u prosjeku za 7 cm od netretiranog.

Zašto odabrati Sweet?

  • na prirodan način pojačava boju plodova
  • utječe na podizanje sadržaja šećera
  • utječe na bolju konzistenciju plodova i njihov dulji vijek trajanja
  • siguran, prirodan proizvod, jednostavan za upotrebu i potpune usvojivosti
  • standardi Geapower tehnologije su zaštićeni patent firme Valagro kako bi krajnji rezultati bili najbolji i u skladu s prirodom

Upute za primjenu:

KULTURA

VRIJEME PRIMJENE

DOZA

Jabuka i kruška

Kada plod počinje mijenjati boju / 20 dana prije početka berbe.

3 l/ha

Koštićavo voće

Kada plod počinje mijenjati boju / 10-15 dana prije početka berbe.

3 l/ha

Limun

U vrijeme formiranja ploda. U vrijeme razvoja i dozrijevanja ploda.

2-3 l/ha, odnosno 3-3,5 l/ha

Vinske i stolne sorte vinove loze

Kada bobice počnu mijenjati boju 20 dana prije početka berbe.

2-3 l/ha

Industrijski paradajz

Kada plod počne mijenjati boju.

2-3 l/ha

Paradajz, paprika, patlidžan

7-10 dana prije svakog branja.

2-3 l/ha

Cvijeće

Pred otvaranje pupa svakih 7-10 dana.

200-400 ml/100 l vode

Dinja i lubenica

Od početka razvoja ploda, svakih 10-15 dana.

2,5-3 l/ha

Jagode

Svakih 8-10 dana kada plod počinje poprimati svjetliju boju.

2,5-3 l/ha

Šećerna repa

U fazi intenzivnog rasta korijena.

2,5 l/ha

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: Valagro S.p.A Italija