Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Amalgerol PREMIUM

Tip: Poboljšivači tla
Proizvođač: Cheminova A/S

Amalgerol PREMIUM je biostimulator i poboljšivač tla.

Sastav: esencijalna ulja, biljni ekstrakti i biljna ulja, ekstrakti morskih algi i destilati mineralnih ulja. Djeluje u tlu tako da pojačava aktivnost korisnih bakterija (do 7 puta), smanjuje kiselost, povećava sadržaj organske tvari i ugljičnog dioksida (produkta disanja), tlo postaje rahlije. Zbog svih tih procesa biljke razvijaju znatno jači korijen i povećava se aktivnost korijena.

Višegodišnjom uzastopnom primjenom na istoj površini dolazi do dramatičnog poboljšanja strukture tla, a zbog aktivnosti mikroorganizama zabilježeno je u eksperimentima i povećanje prosječne godišnje temperature tla i do 1°C.

Poboljšana struktura tla znači osim bolje dostupnosti hranjiva (azota za 15%, fosfora za  72% i kalija za 88%) također i bolji kapacitet za vodu, što je naročito važno u sušnim periodima, kao i lakše otpuštanje vode u slučaju velikih oborina zbog smanjenja zbijenosti. 

Proces poboljšanja strukture tla je proces koji se odvija postepeno, ali već nakon jedne sezone primjene mogu se uočiti osjetne razlike između tretirane i netretirane površine, ovisno o primjenjenoj dozi.

Amalgerol djeluje i preko lista, tako da se može koristiti prskanjem u bilo kojem trenutku u vegetaciji u svim kulturama. Miješa se s velikim brojem sredstava za zaštitu bilja, kojima ujedno služi i kao okvašivač.

Primjena preko lista pozitivno utječe na rast i razvoj biljaka, zametanje cvjetova, plodova, gomolja, povećava se otpornost na stres. Poznata je primjena Amalgerola u slučaju oštećenja od herbicida s izvanrednim rezultatima (doza 5 - 10 l/ha u jednoj primjeni). U redovnoj primjeni i kada i nije prisutan stres Amalgerol donosi povećanje prinosa od 10-tak ili više posto, uz poboljšanje kvalitete.

Utrošak vode u ratarskim kulturama: 250 - 300 l/ha.
Utrošak vode u voćarstvu, vinogradarstvu i povrtlarstvu: 300-600 l/ha.

Osnovne preporuke za primjenu:

Amalgerol se može koristiti i kroz sisteme navodnjavanja “kap po kap” s time da se ne smije prijeći koncentracija od 0,05% (500 ml u 1.000 l vode). Doza je 1 L/1.000 m . Folijarna primjena u koncentraciji 0,3-0,5% (300-500ml u 100L vode), tj. doza0,5L na 1000 m . Intervali primjene - 10-14 dana. Ne miješati sa tekućim gnojivima koja imaju visoki sadržaj azota.

Amalgerol se u Austriji nalazi na listi sredstava koja imaju dopuštenje za korištenje u organskoj proizvodnji.

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: Cheminova A/S