Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Cropaid NPA (Bionur)

Tip: Organska gnojiva
Proizvođač: Cropaid International Ltd.

Cropaid NPA - prirodni biljni antifriz.

SASTAV:

Sadrži tri različita tipa Thiobacillus bakterija: T. Thiooxidans, T. Thioparus, T. Ferroxidans. Pored toga sadrži i 60 minerala.

PRIMJENA:

CROPAID kod svih kultura u vrtu, vinogradu, povrtnjaku i voćnjaku može biti pripremljen kao zaštita od hladnoće i smrzavanja. Posebno značenje ima kao zaštita od ranih i kasnih mrazova.

ČAROBNA FORMULA:
CROPAID NPA / Natural Plant Antifreeze /
CROPAID Prirodni biljni antifriz otpornost na smrzavanje i hladnoću do - 7°C

KAKO DJELUJE CROPAID NPA:
Cropaid je proizveden od Thiobacillus subspecies bakterija i minerala koji u specijalnoj formuli čine proizvod koji je PRIRODAN i SIGURAN za okoliš.
Primjenom Cropaida na plodonosne biljke u jesenskom razdoblju smanjiti će se opadanje lišća, a pupoljcima će se povećati otpornost na previsoke i preniske temperature. Primjenom u početku vegetacije i tokom pupanja, cvatnje i razvoja plodova, povećava se otpornost biljke na ozljede zbog kasnih proljetnih zahlađenja, a primjena na kraju faze razvoja listova povećava otpornost od oštećenja uzrokovanih ranim jesenskim zahlađenjima.
Cropaid se primjenjuje pomiješan sa vodom (omjer približno 1/200) atomizirano poprskan po lisnoj površini. Svi enzimi i minerali u biljku će ući putem stoma, lenticela i korijena. U kratkom periodu enzimi će potaknuti biljku da proizvodi vlastiti antifriz proteine = AFP i antifriz aminokiseline = AAA, koristeći minerale koje joj pruža CROPAID. To će pomoći biljci da se zaštiti od hladnoće i ozeblina. Unutar biljke povećati će se fotosinteza i osmotski pritisak. Bakterije će nastaviti djelovanje na površini biljke i u tlu, a također crpiti minerale iz tla i zraka kako bi pružile više hrane za biljku. Ove proteine biljka će upotrijebiti i konzumirati i pretvoriti u potrebne joj spojeve kao što su šećeri, vitamini, ulja i proteini. Potrebno je dvije sedmice kako bi se navedeni procesi dovršili. Plodovi postaju veći, teži, sjajniji i ukusniji, a kvalitet i urod se povećavaju.

CROPAID PRUŽA biljci nekoliko prednosti:

  • Snižava tačku smrzavanja pa omogućuje biljci povećanje otpornosti na rane od hladnoće.
  • Tokom rasta biljke, aplikacijom pravilne doze u pravo vrijeme, biljka će u kratkom vremenskom periodu reagirati stvaranjem AFP (ANTIFRIZ PROTEINA) i AAA (ANTIFRIZ AMINIKISELINA) čime će se povećati njena otpornost na hladnoću i smrzavanje.
  • Formula CROPAIDA je pažljivo stvorena za absorbciju od strane listova i korijena biljke. U kratkom vremenskom periodu biljka reagira povećanjem metaboličkog rasta i povećanjem sadržaja antifriz amino kiselina, proteina, šećera, ulja, vitamina i minerala. Kao posljedica, dolazi do izrazitog povećanja uroda i kvaliteta.
  • CROPAID ne uzrokuje promjene u habitusu biljke, a kao što je opisano privremeno će pomoći biljci do 15 dana od primjene.
  • VODIČ ZA KORISNIKE: OPĆE INFORMACIJE

    CROPAID može reducirati tačku smrzavanja biljke za 7°C. Primjenjuje se prskanjem atomizirane maglice preko cijele biljke dok se pripremljena količina škropiva ne potroši. Da bi se poboljšao kvalitet i prinos, primijeniti pri cvatnji i nastaviti prskati svakih 15 dana. Za sve aplikacije razrijediti CROPAID sa vodom, a za najbolje rezultate uvijek koristiti nehloriranu vodu. CROPAID će imati različiti efekat na različitim biljkama. To je ovisno o starosti biljke, genetici, okolini, uvjetima i temperaturi tla kao i primijenjenim gnojivima. Svaka biljka ne može proizvesti antifriz proteine i aminokiseline, ali ukoliko ima tu sposobnost CROPAID će ju potencirati. Koncentrovani CROPAID ima kiselu pH vrijednost 1,9–2,1 i ne smije se miješati s hemikalijama i pesticidima s pH većim od 7 ili s močivima, jer bi moglo doći do blokade opreme za pulverizaciju pa bi CROPAID izgubio učinak. Izaberite mirno vrijeme za primjenu CROPAIDA. Osim ako poslije primjene ne padne jaka kiša, CROPAID će pružiti zaštitu biljci nakon 6 sati.

    Za najbolju zaštitu primijeniti CROPAID 2 dana prije hladnog vremena, jedna aplikacija bar 6 sati prije smrzavanja dati će dobru zaštitu. CROPAID neće djelovati ako je biljka već pod stresom od hladnoće. Preporučuje se primjena u vremenu 10 -16,00 h pri temperaturi iznad 12°C za stakleničke biljke i iznad 9°C za vanjske biljke. Ako to nije moguće primijenite sredstvo u vrijeme kada je najtopliji dio dana.

    ISKORISTIVOST PAKIRANJA 1 l CROPAIDA će ovisiti o:

    • aatomizirajućoj sposobnosti prskalice
    • veličini biljke
    • površini biljke
    • razmaku među biljkama

    U staklenicima će CROPAID povećati otpornost biljaka na hladnoću i ozljede. Stepen zagrijavanja tada može biti smanjen, a u nekim slučajevima grijanje možda neće ni trebati.

    CROPAID daje biljci veću fotosintetsku sposobnost. To povećava osmotski pritisak i ulaz vode i hranjiva u korijen biljke. Stoga biljka može odolijevati vrućini i hladnim uvjetima bolje. Lišće postaje deblje i zdravije. Sve to čini biljku otpornijom i jačom za vanjske neželjene ozljede. Kad se CROPAID primjeni u tlo snižava ph tla Thiobacillus ssp. bakterije uzimaju slobodan azot iz zraka u tlo i količina čistog azota vezanog u tlu je oko 60-80kg/ na godinu

    CROPAID ĆE DATI BOLJE REZULTATE NA ZDRAVIM BILJKAMA, A NEĆE IZLIJEČITI EVENTUALNE OZLJEDE NA BILJCI.
    Primjenjuje se na travnjacima, jagodama, krompiru, rezanom cvijeću, kućnim i vrtnim lončanicama, jabuci, kruški, trešnji, nektarini, marelici, paradajzu, paprici, plavom patlidžanu, salati, mrkvi, pastrnjaku, kupusnjačama, pšenici, ječmu, raži, zobi, grahu, slanutku, grašku, kiwiju, citrusima i voću kojem ne pada lišće; šljivi, vinovoj lozi, orahu, lješnjaku...