Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Biogrena

Tip: Organska gnojiva
Proizvođač: Unichem Agro d.o.o.

Plantella Biogrena je visoko kvalitetno organsko gnojivo biljnog porijekla koje sadrži sva osnovna hranjiva neophodna za život biljaka i mikroorganizama koji biološki aktiviraju tlo.

Prednosti:

  • Sadrži sva osnovna i mikrohranjiva, huminske i fulvinske kiseline i 22 milijarde mikroorganizama na gram.
  • Ne sadrži klice bolesti, biljnih štetnika ni sjeme korova. Visoko kvalitetna organska hrana termički je obrađena i peletirana.
  • Sadrži čak 40% organske tvari, što povećava biološku aktivnost tla potrebnu za kvalitetan i stabilan urod.
  • Sadrži puno huminskih kiselina, 5-10%, za brži rast i bolju otpornost biljaka.
  • Gnojivo u obliku mikropeleta se lakše rasipa, a pelete se jednakomjernije razgrađuju u zemlji.

Opis: Biogrena je gnojivo potpuno prirodnog porijekla. Obogaćuje tlo organskim tvarima i ubrzava nastajanje humusa kao osnovnog čimbenika rodnosti. Zbog izrazito visoke mikrobiološke aktivnosti utječe na život u tlu, revitalizira ga i uspostavlja biološku ravnotežu i omogućava oslobađanje u zemlji pohranjenih hranjiva. Biogrena je potpuno homogeno gnojivo koje ima stabilam kvalitet.

Dugogodišnja istraživanja učinkovitosti Biogrene su pokazala iznenađujuće rezultate kod više vrsta biljaka. Usporedba količine uroda (t/ha) na paradajzu, kupusu, zelju i breskvama kod gnojenja drugim gnojivima u odnosu na gnojenje Biogrenom. Prinos je kod svih kultura bio puno veći prilikom gnojenja Biogrenom u odnosu na gnojenje nekim drugim gnojivima. Kod paradajza se prinos povećao za 21,7 %, kod kupusa za 30 %, kod zelja za 80,2 % i kod bresaka za 46 %. Naši su pokusi također pokazali dobre rezultate u vezi kvaliteta, izgleda kao i bržeg sazrijevanja biljaka. Kod paradajza je sazrijevanje uranilo za 3-5 dana, a kod kupusa čak 8 dana. Prilikom gnojenja Biogrenom na lišću breskve je bilo znatno manje kloroze (32 %). Berba bresaka je pomaknuta za čak 7 dana ranije, a urod je bio puno kvalitetniji. Iz svih ovih podataka možemo zaključiti da upotrebom Biogrene možemo znatno povećati urod i njegov kvalitet i pozitivno utjecati na neke fiziološke smetnje kod biljaka. S aspekta prinosa i vremena berbe nam upotreba Biogrene znatno poboljšava i financijski učinak proizvodnje tih kultura.

Upotreba:
Biogrena se može upotrebljavati na svim vrstama zemljišta i za gnojenje svih vrsta biljaka. Koristiti je možemo tokom čitave godine. Biogrenu rastresemo po zemljištu i plitko je ukopamo. Na 100 m2 upotrijebi se 20 kg Biogrene. Kod gnojenja dvaput godišnje, na proljeće i ujesen, za jedno gnojenje upotrebljavamo pola količine gnojiva (10 kg na proljeće i 10 kg ujesen).

N P K
2,75% 1,96% 1,20%

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: Unichem Agro d.o.o.