Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada RS
  • 27.11.2017. 13:00

Željka Cvijanović: Novac od "klirinškog" dajemo i agraru

Od 60 miliona KM koliko iznose sredstava od klirinškog duga, pet miliona KM stavljeno na raspolaganje za važan projekat izgradnje sistema za navodnjavanje u poljoprivredi u sklopu dodatnih mjera podrške nakon suše koja je zadesila RS.

Foto: Pixabay/music
  • 220
  • 15
  • 0

U Banjoj Luci je u subotu, 25. novembra održane završne konsultacije sa socijalnim partnerima u vezi sa izradom Budžeta Republike Srpske za 2018. godinu i Programom ekonomskih reformi RS za period 2018-2020. godine.

Predsjednica Željka Cvijanović je ​​izrazila zadovoljstvo zbog visokog stepena saglasnosti koja je postignuta sa socijalnim partnerima kada je u pitanju izrada ovih strateških dokumenata i istakla da je Vlada RS uspjela da uvaži gotovo sve njihove sugestije, navode na stranicama Vlade RS.

Željka Cvijanović: 5 miliona KM ide za navodnjavanje

Govoreći o novcu od klirinškog dugu, predsjednica Cvijanović je istakla da je od 60 miliona KM, pet miliona KM stavljeno na raspolaganje za važan projekat izgradnje sistema za navodnjavanje u poljoprivredi u sklopu dodatnih mjera podrške nakon suše koja je zadesila ovaj prostor.

"Iako su 'dušebrižnici' govorili da će ova sredstva biti utrošena za krpljenje budžetskih rupa, još su netaknuta i u narednom periodu će služiti za realizaciju strateških projekata u opštinama širom Republike Srpske", poručila je premijerka Cvijanović.

Osim subvencija, bit će i drugih intervencija

Premijerka je izjavila da će subvencije za poljoprivredu za narednu godinu ostati na ovogodišnjem nivou od 60 miliona KM, ali da će mimo ovih sredstava biti i drugih vidova interevencija.

Ona je navela da je dogovoreno da budu nastavljeni drugi veliki projekti podrške poljoprivrednom sektoru, kao što je izgradnja sistema za navodnjavanje čija ukupna vrijednost iznosi 37 miliona KM, a već je realizovano 25 miliona KM od ove ukupne investicije.

Ona je izrazila zahvalnost poljoprivrednicima što su prepoznali da je ovo prva Vlada koja je izašla sa sistemom mjera nakon suše koja je ove godine pogodila poljoprivredni sektor te dodala da je u okviru tih mjera obezbijeđeno dodatnih 10 miliona za poljoprivredu, i to pet miliona iz klirinškog duga za sisteme za navodnjavanje, a pet miliona iz fonda solidarnosti kao podrška jesenjoj sjetvi.

Podsjetila je poljoprivrednike da će se, u slučaju usvajanja zakona o akcizama, naći način da se unutrašnjim preraspodjelama obezbijedi dodatnih 10 miliona KM za agrarni sektor.

Foto: Pixabay/music4life


Tagovi

Željka Cvijanović Vlada RS Klirinški dug Navodnjavanje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.