Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji
  • 13.02.2020. 09:15
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Zenica

ZDK: 3 miliona KM za podsticaje poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede ZDK u toku 2020. godine izdvojiće tri miliona KM za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima.

Foto: Depositphotos/Jim_Filim
  • 197
  • 34
  • 0

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko - dobojskog kantona u toku ove godine planira izdvojiti tri miliona KM za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima u ovom kantonu, što je ostalo na prošlogodišnjem nivou. O ovom je bilo riječi na sastanku premijera Mirze Ganića i nadležnog ministra Mirnesa Bašića sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvođača u ZDK.

Premijer je naglasio da je ovo udruženje jedini socijalni partner vlade u oblasti poljoprivrede te da je u interesu svih snažna organizacija koja će zastupati poljoprivredne grane i proizvođače u svim općinama. Iz tog razloga su i u ovogodišnjem budžetu planirana sredstva za podršku radu kancelarije ovog saveza, koje se nalaze u sjedištu institucija Zeničko - dobojskog kantona.

U fokusu malina, peradarstvo i plastenički uzgoj

Ministar je rekao da je u toku izrada programa utroška sredstava podsticaja u poljoprivredi, te da su ove godine planirane i određene inovacije i pojačane kontrole korištenja podsticaja jer je prioritet zapošljavanje i intenziviranje poljoprivredne proizvodnje. Istakao je da će u fokusu podsticaja ostati proizvodnja maline, peradarstvo i plastenički uzgoj, stoji u saopćenju Vlade ministarstva poljoprivrede ZDK.


Tagovi

Podsticaji Poljoprivredna proizvodnja Plastenička proizvodnja Uzgoj živine Uzgoj malien ZDK Mirza Ganić Mirnes Bašića


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.