Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 20.05.2016. 12:13

Započela isplata poticaja za poljoprivredu!

Isplaćeno je 1,6 miliona KM po Programu novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2016. godinu.

Foto: fmpvs.gov.ba
  • 1.438
  • 67
  • 0

Započela je isplata poticaja za poljoprivredu po Programu novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2016. godinu, izvijestilo je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Isplaćeno 1,6 miliona KM

"S obzirom na najave organiziranja protesta pojedinih udruženja poljoprivrednika, obavještavamo poljoprivredne proizvođače da je jučer krenula isplata poticaja za poljoprivredu po Programu novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2016. i isplaćeno je 1,6 miliona KM", javili su iz ministarstva.

Nadalje, obavijestili su i da su operativnim planom Budžeta Federacije BiH za mjesec maj na raspolaganju sredstva za poticaje u poljoprivredi u iznosu od 7,9 miliona KM.

"Sa ciljem rješavanja naslijeđenih dugovanja, stabilizacije stanja i daljeg jačanja poljoprivredne proizvodnje, u pripremi je i tematska sjednica Vlade Federacije BiH o stanju u poljoprivredi, zaključuju u ministarstvu.

Foto: fmpvs.gov.ba


Tagovi

Isplata poticaja Federalno ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.