Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zajam
  • 28.04.2016. 09:30

Za ruralno poduzetništvo 5,3 miliona dolara

Siguran sam da će ova sredstva doprinijeti da se unaprijedi poljoprivredna proizvodnja i prilagodi novim uvjetima tržišta, rekao je ministar Vjekoslav Bevanda.

Foto: vijece ministara.gov.ba
  • 86
  • 3
  • 0

Sporazum o zajmu za projekt razvojnog poduzetništva u vrijednosti od 5.350.000 dolara potpisali su u Beču zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice Vjekoslav Bevanda i generalni direktor OPEC-ova fonda za međunarodni razvoj (OFID) Suleiman Jasir Al-Herbish.

Opći cilj ovog projekta, piše vecernji.ba, je smanjiti ruralno siromaštvo pružanjem pomoći poljoprivrednicima u procesu prelaska na komercijalnu poljoprivredu i razvoju sektora nepoljoprivrednih društava, čime će se stimulirati stvaranje prilika za zapošljavanje u ruralnim područjima.

Sporazum koji je potpisan odnosi se na Federaciju BiH gdje će zajam biti i alociran, a koristit će se za potporu i ulaganje u ruralno poduzetništvo, kao i infrastrukturu ruralnog tržišta.

Ovo je povoljan kredit koji ima odgodu plaćanja od pet godina uz rok otplate od 15 godina te povoljnu kamatu od 2,75 posto godišnje. Siguran sam da će ova sredstva doprinijeti da se unaprijedi poljoprivredna proizvodnja i prilagodi novim uvjetima tržišta”, rekao je ministar Bevanda.

Foto: vijece ministara.gov.ba


Tagovi

Zajam Ruralno poduzetništvo Razvoj poljoprivrede Vjekoslav Bevanda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]