Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • isplata podsticaja
  • 04.04.2021. 14:20

Za potpore u poljoprivredi isplaćeno više od tri miliona KM

Isplaćene su novčane potpore za nabavku opreme u stočarskoj proizvodnji, za objekte u stočarstvu, nabavku junica tovnih rasa, kao i za investicije u biljnoj proizvodnji.

Foto: Bigstock/tonaquatic
  • 729
  • 132
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u petak je isplatilo 3.287.460 KM za podsticaje u poljoprivredi.

Isplaćene su novčane potpore za nabavku opreme u stočarskoj proizvodnji, za objekte u stočarstvu, nabavku junica tovnih rasa, kao i za investicije u biljnoj proizvodnji, te za ulaganja u skladištenje i preradu poljoprivrednih proizvoda, kao i za investiranja u izgradnju i opremu ribnjaka.

Premije za organski uzgoj i podrška otkupu

Takođe, raspodijeljene su i premije osiguranja, podrška proizvodnji sjemena, regresirano dizel gorivo, subvencije za organski uzgoj, kao i podrška otkupu agrarnih proizvoda, stoji u zvaničnom saopštenju nadležnog ministarstva.

Navedena finansijska sredstva obezbijeđena su posredstvom Agencije za agrarna plaćanja RS. O narednoj uplati javnost će biti blagovremeno obaviještena. 

Danas počinje podjela regresiranog dizel goriva - visina premije 0,5 KM/l

Podsjetimo, prije par dana nadležne institucije krenule su sa podjelom regresiranog dizel goriva za izvođenje proljećnih i jesenjih radova, širom Republike Srpske. Visina novčanih sredstava iznosi 0,50 KM po litri, a odobrava se 100 litara dizel goriva za jedan hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta. 

Spiskovi poljoprivrednika dostupni javnosti

Za prvi obračun odobreno je konkretno 6.710.698 litara za 7.353 poljoprivrednika, koji su sada ispunili uslove. Za ove namjene izdvojeno je ukupno 3.355.349 KM. Spiskovi korisnika koji su obuhvaćeni prvim obračunom poslati su svim jedinicama lokalne samouprave u RS, a takođe su dostupni i na zvaničnoj stranici Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Regresirano dizel gorivo može se preuzeti do 31. oktobra tekuće, 2021. godine, kod ovlaštenih distributera koji imaju sklopljen dogovor sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Svi oni koji nisu obuhvaćeni sada ovim proračunom, biće na vrijeme obaviješteni o onom narednom. 


Tagovi

Isplata podsticaja Nabavka opreme Tovne junice Regresirano gorivo Proizvodnja sjemena Ministarstvo poljoprivrede Spiskovi korisnika


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.