Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada HNK
  • 22.04.2022. 16:30
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

Za poticaje poljoprivredi u HNK izdvojeno 2,5 miliona KM

Razmotrena je i usvojena Odluka kojom se Ministarstvu  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odobrava 94.802,05 KM za nabavku potrebne opreme Upravi za šume

Foto: Depositphotos/ilixe48
  • 190
  • 57
  • 0

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je usvojila danas, 22. aprila, Program utroška sredstava za novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2022. godinu u iznosu od 2.500.000,00 KM.  Svrha Programa je oživjeti i unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju na području HNK kroz različite vrste podrški kako bi se ona što konkurentnijom na tržištu. 

"Cilj donošenja Programa je podizanje nivoa proizvodnje na nivo samoodrživosti, povećanje kapaciteta poljoprivredne proizvodnje, zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima i razvoj poljoprivrede koja je od značaja za turizmu i ekologiju", stoji u saopćenju. 

Razmotrena je i usvojena Odluka kojom se Ministarstvu  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odobrava 94.802,05 KM za nabavku potrebne opreme Upravi za šume.

Utvrđeno je i da će namjenska sredstva vodnih naknada u iznosu od 7.368.199,52 KM. biti utrošena za sufinansiranje izgradnje i održavanja vodnih infrastrukturnih objekata u jedinicama lokalne samouprave HNK.


Tagovi

Vlada HNK Poticaji Program podrške Poljoprivrednici Poljoprivreda Šumarstvo


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.