Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji za poljoprivrednike
  • 12.09.2019. 09:30
  • Sarajevsko-romanijska regija, Republika Srpska, Pale

Za plastenike se javilo farmera više od planiranog - ministarstvo sve ispoštovalo

Zahvalio bih nadležnom ministarstvu za ulaganja u plasteničku proizvodnju. Uspjeli smo da ispoštujemo sve zainteresovane i obezbijedili 30 plastenika, kao i 20 podsticaja za kupovinu mašina i priključaka za te mašine, rekao je Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Foto: Depositphotos/Pixinooo
  • 159
  • 7
  • 0

Rukovodstvo opštine Pale održalo je sastanak sa 50 poljoprivrednika sa područja te lokalne zajednica kojima su dodijeljeni podsticaji za nabavku plastenika i poljoprivredne mehanizacije u ukupnoj vrijednosti 60.000 KM.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da su podijelili podsticajna sredstva za poljoprivrednike, a da će u narednim danima podijeliti podsticaje za preduzetništvo, stoji na stranicama Opštine Pale. 

Obezbijedili 30 plastenika 

On je pojasnio da se, s obzirom na to da je za plastenike bilo prijavljeno više poljoprivrednika nego što je opština planirala, nadležno ministarstvo uključilo i omogućilo da ispoštuju sve zainteresovane poljoprivrednike.

"Zahvalio bih nadležnom ministarstvu za ulaganja u plasteničku proizvodnju. Uspjeli smo da ispoštujemo sve zainteresovane i obezbijedili 30 plastenika, kao i 20 podsticaja za kupovinu mašina i priključaka za te mašine", rekao je Jugović.

On je naveo da je potpisano nekoliko ugovora sa korisnicima podsticaja u poljoprivredi, a da će nakon što poljoprivrednici dostave fakture i fiskalne račune za nabavljenu mehanizaciju biti potpisani ugovori i sa ostalim korisnicima i tako im refundirati 50 odsto uloženih sredstava.

Iduće godine još više sredstava 

"Cilj opštine pri dodjeljivanju ovih podsticaja je da se imanja očuvaju i uređuju i da poljoprivrednicima na određen način popravimo kućni budžet. Ukupno iz budžeta za razne vrste podsticaja obezbijeđeno je 150.000 KM za ovu godinu, a za iduću planiramo da ta sredstva budu još veća", istakao je Jugović.

Jedan od korisnika podsticaja u poljoprivredi Drago Blagojević rekao je da je ovaj poslovni potez koji je učinila opština pokazatelj da brinu o građanima i narodu, iako je teška situacija u agrarnom sektoru na području opštine Pale gdje je mnogo imanja napušteno. On je kupio rotacionu kosačicu koja će zamijeniti ručnu kosačicu jer uzima mnogo tuđih livada u zakup za košenje.

Prema njegovim riječima, sredstva su transparentno podijeljena i nadležne komisije su radile objektivno.

Blagojević je dodao da ova pomoć opštine mnogo znači za ljude koji su ostali na svojim imanjima i koji svoju djedovinu neće da prodaju nego održavaju.


Tagovi

Podsticaj Plastenici Opština Pale Poljoprivredna mehanizacija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas