Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 20.12.2022. 13:30

Za nove agro biznise u BiH - 1,3 miliona KM podrške

U okviru EU projekata, objavljen je javni poziv u svrhu podrške start-up kompanijama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u našoj zemlji

Foto: Depositphotos/dgdimension
  • 144
  • 48
  • 0

Svi koji se bave preradom poljoprivrednih proizvoda ili primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u Bosni i Hercegovini, a registrirani su manje od godinu dana, imaju priliku konkurisati za bespovratna sredstva Evropske unije i Savezne Republike Njemačke. 

Naime, u okviru projekata EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, objavljen je javni poziv za dodjelu sredstava u svrhu podrške start-up kompanijama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u našoj zemlji. Na raspolaganju je 1,3 miliona KM. 

Mentorska i finansijska podrška

Kroz njega će, Evropska unija će omogućiti razvoj preduzetničkih ideja, kroz sveobuhvatni paket tehničke i finansijske podrške. Na ovaj poziv moći će se prijaviti fizička lica, te samostalni preduzetnici/obrti, i preduzeća koji su registrovani manje od godinu dana. 

U okviru ovog javnog poziva, podnosiocima prijava će biti na raspolaganju specijalistički višednevni preduzetnički trening program i tehnička pomoć. Nakon učešća u edukaciji i tehničkoj podršci projekta, najbolje ocijenjenim biznis planovima bit će pružena mentorska podrška tokom prva dva mjeseca implementacije te finansijska podrška od 20.000 do 80.000 KM, koja će biti namijenjena pokretanju biznisa kroz finansiranje troškova nabavke proizvodnih mašina i ostale opreme neophodne za početak poslovanja. 

Prijave do 17. februara

Javni poziv je objavljen 19. decembra, dok se prijave mogu podnijeti od 26. decembra ove godine, a krajnji rok je 17. februar 2023. godine. Podnose se isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava koji je obezbijedio EU4AGRI projekat.

Promocija će se raditi putem društvenih mreža i kroz realizaciju infosesija u nekoliko gradova u BiH.


Tagovi

Novčana podrška EU4AGRI EU4AGRI-Recovery EU4BusinessRecovery Bespovratna sredstva EU projekti Poljoprivreda Prehrambeni sektor Javni poziv


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.