Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije i premije
  • 03.06.2019. 18:00
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

Za 900.000 KM podsticaja prijavilo se 430 poljoprivrednika

Nakon kontrole ispunjenosti uslova iz javnog poziva, komisija trenutno provjera stanje na terenu, nakon čega će da boduje kandidate, sačini rang listu, te završi ostale aktivnosti u skladu sa pravilnikom o radu komisije, kažu u Centru za razvoj poljoprivrede i sela Grada Banja Luka.

Foto: Bigstockphoto/Ekaterina74
  • 181
  • 23
  • 0

Za subvencije i premije iz gradskog budžeta, namjenjene za razvoj poljoprivredne proizvodnje, prijavilo se 430 poljoprivrednika sa područja Banje Luke, stoji u saopštenju Grada Banja Luka. 

Kako su naveli iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, od ovog broja, za podsticajna sredstva prijavljeno je 106 kandidata, premije za razvoj poljoprivredne proizvodnje 268 i njih 56 za sufinansiranje "start up paketa" (proizvodnja krastavaca kornišona i ljekovitog bilja).

"Nakon kontrole ispunjenosti uslova iz javnog poziva, komisija trenutno provjera stanje na terenu, nakon čega će da boduje kandidate, sačini rang listu, te završi ostale aktivnosti u skladu sa  pravilnikom o radu komisije", kazali su iz Centra.

Za ove namjene obezbijeđeno je 900.000 KM, a po prvi put, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede, podršku će dobiti i proizvođači ljekovitog bilja i krastavaca – kornišona.

Na javni poziv za podsticajna sredstava koji je bio otvoren do 3. maja, mogli su se prijaviti poljoprivrednici za sufinansiranje voćarske i proizvodnje u zaštićenim prostorima, izgradnje hladnjača i sušara i objekata za uzgoj stoke, nabavku opreme i poljoprivredne mehanizacije, sufinansiranje proizvodnje gljiva, uzgoja kornišona i ljekovitog bilja, kao i za edukaciju poljoprivrednih proizvođača.

Kada je riječ o premijama, one su namijenjene za nabavku sortnih sjemena strnih žita, kukuruza, heljde, za odgoj priplodnih junica, za pčelinja društva, i druge namjene.


Tagovi

Subvencije Premije Centar za razvoj poljoprivrede i sela Komisija Uzgoj kornišona Uzgoj ljekovitog bilja


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.