Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada TK
  • 15.03.2022. 14:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Tuzla

Usvojen plan proljetne sjetve u TK - poticaji na računima do kraja sedmice

Planirano je manje zasijanih površina u odnosu na prethodnu godinu. Interesantno je da su potrebna sredstva za realizaciju ovog plana za skoro 20 miliona više nego lani

Foto: Renata Prusina
  • 515
  • 129
  • 0

Poljoprivrednicima s područja Tuzlanskog kantona do kraja ove sedmice će biti isplaćeni poticaji iz prošle godine, potvrdila je danas Vlada TK. Na sjednici je usvojen i Plan proljetne sjetve za 2022. godinu, koji je sačinjen na osnovu podataka koje su dostavile općinske i gradske službe s područja ovog kantona.

Prema riječima ministra poljoprivrede TK, Emira Begića, prema tom planu, planirano je manje zasijanih površina u odnosu na prethodnu godinu.

"Ono što je interesantno je da su potrebna sredstva za realizaciju ovog plana u vrijednosti 92 miliona, što je za skoro 20 miliona više nego prethodne godine”, rekao je Begić.

Razlog za manje zasijanih površina, a veću finasijsku konstrukciju, resorni ministar vidi u rastu cijena na tržištu. On je istakao kako je donesen zaključak na sjednici kantonalne vlade da će pokušati iznaći dodatna sredstva kako bi na taj način umanjili efekat rasta cijena.

"S predstavnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede poduzete su određene aktivnosti i pristupilo ažuriranju podataka poljoprivrednih gazdinstava jer se očekuje da bi od Federalne direkcije robnih rezervi mogla biti izvršena podjela dizel goriva, a sve u svrhu pomoći poljoprivrednicima", naveo je Begić.


Tagovi

Poticaji Poljoprivrednici Tuzlanski kanton Proljetna sjetva Emir Begić Gorivo


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...