Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • isplata podsticaja
  • 05.06.2021. 12:00

Ukupno isplaćeno preko 19 miliona KM za zaštitu zdravlja životinja i podrške u poljoprivredi

Isplaćene su premije za zaštitu zdravlja biljaka kao i domaćih životinja, a zaključno sa jučerašnjim danom realizovani su podsticaji u vrijednosti od 19.341.577 KM.

Foto: Bigstockphoto/dolgachov
  • 237
  • 24
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u toku jučerašnjeg dana isplatilo je ukupno 206.363 KM podsticaja u agraru za tekuću godinu. 

Isplaćene su premije za zaštitu zdravlja biljaka kao i domaćih životinja. Takođe, obezbjeđena je podrška eksperimentalno - edukativnim centrima, a zaključno sa 04. junom 2021., realizovani su svi do sada uknjiženi podsticaji, čija vrijednost iznosi 19.341.577 KM.

Navedena novčana sredstva obezbijeđena su posredstvom Agencije za agrarna plaćanja RS, stoji u saopštenju nadležnog ministarstva. O narednoj uplati javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Za razvoj poljoprivrede isplaćeno još oko 600 hiljada KM, za 2021. godinu

Kako smo nedavno pisali, ministarstvo poljoprivrede RS polovinom prošlog mjeseca isplatilo je više od pola miliona KM u svrhe razvoja domaće poljoprivredne proizvodnje i sela, za ovu 2021. godinu.

U cilju unaprjeđenja poljoprivrede u Bosni i Hercegovini, raspisan je i Javni poziv u okviru projekta EU4AGRI, koji traje do 18. juna ove godine. 

U toku poziv za unaprjeđenje lokalne poljoprivrede

Putem njegove realizacije, biće podržana ulaganja u infrastrukturu za aktivnosti povezane s poljoprivredom i ruralnim razvojem, kao što su zelene pijace, tržnice, usluge za otkup, prodaju i distribuciju poljoprivredno - prehrambenih proizvoda i poboljšanje njihovog kvaliteta, kao i dostupnosti na tržištu, te razvoj načina i kanala prodaje i marketinga.

Ukupni raspoloživi budžet projekta namijenjen za ove svrhe iznosi 1,95 miliona KM. 

Kroz projekat namjera je unaprijediti kvalitet proizvoda, higijene i sigurnosti hrane uspostavljanjem boljih uslova i opremljenosti prodajnih mjesta. Takođe se nastoji promovisati dobra poslovna praksa i to kroz ozelenjavanje prodajnog mjesta, dobre higijenske uslove, sigurnost i bezbjednost prodajnog mjesta, ali i kroz druge načine. Pored navedenog, održivi razvoj je jako bitan faktor koji uključuje aspekte zaštite okoliša, bezbjednosti hrane i javnog zdravstva. 


Tagovi

Isplata podsticaja Ministarstvo poljoprivrede Zaštita zdravlja biljaka Unaprjeđenje poljoprivrede Sigurnost hrane


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]