Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest
  • 29.11.2023. 12:00

U toku obrada i isplata zahtjeva za proizvodnju silažnog kukuruza

Zahtjevi koji su pristigli bit će uredno obrađeni i isplaćeni bez obzira na poslove i aktivnosti koje na terenu provode inspekcijski službenici.

Foto: Depositphotos/ikurucan
  • 169
  • 13
  • 0

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obavijestilo je poljoprivredne proizvođače da je u toku obrada zahtjeva za proizvodnju silažnog kukuruza za ovu godinu.

Zahtjevi koji su pristigli u Federalno ministarstvo poljoprivrede od kantonalnih ministarstava nadležnih za poslove poljoprivrede bit će uredno obrađeni i isplaćeni bez obzira na poslove i aktivnosti koje na terenu provode inspekcijski službenici iz domena svojih redovnih obaveza.

Podsjetimo, pema Programu novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju FBiH za 2023. pravo na novčanu podršku za proizvodnju krmnog bilja na oranicama (silažni kukuruz, stočni grašak i grahorice, djetelinsko- travne smjese i djetelina) ostvaruje se za proizvodnju na minimalno 2 ha, a maksimalno po kulturi 400 ha u toku godine i iznosi 384 KM/ha za pravna i 300 KM/ha za fizička lica. 


Tagovi

Silažni kukuruz Poticaji Novčana podrška Isplata poticaja Obrada zahtjeva


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

I grčki poljoprivrednici protestuju. Hiljade njih, iz cijele zemlje okupilo se u utorak na centralnom trgu u Atini. Traktore su parkirali ispred zgrade parlamenta u najvećem protestu do sada. Razlog okupljanja su sve veći troškovi proizvodn... Više [+]