• Bespovratna sredstva
  • 09.05.2019. 10:30
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Zenica

Tri javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednim proizvođačima

Javni pozivi su objavljeni u okviru Programa mjera za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u 2019. godini na području grada Zenica.

Foto: Pixabay/ramboldheiner
  • 281
  • 31
  • 0

Grad Zenica na svojoj je internetskoj stranici objavio tri javna poziva za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava za poljoprivredne proizvođače s područja Grada Zenice, a u okviru Programa mjera za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u 2019. godini.

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu podsticajnih sredstava za proširenje proizvodnje u oblasti poljoprivrede, a odnosi se na poljoprivredne proizvođače s područja Grada Zenice, koji imaju registrovanu poljoprivrednu djelatnost kao osnovno ili dodatno zanimanje po Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima, za proširenje proizvodnje u oblasti poljoprivrede.

Podsticajna sredstva su namjenjena za za nabavku životinja, plastenika i sadnog materijala. Ukupan iznos javnog poziva je do 40.000 KM, a po jednom vlasniku obrta iznose maksimalno 3.000 KM.

Drugi javni poziv odnosi se na podnošenje zahtjeva za refundaciju troškova obaveza doprinosa za obrte u poljoprivredi (PIO, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti). Ukupan iznos javnog poziva je 4.000 KM.

Predmet trećeg, Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za odobravanje podsticajnih sredstava za regresiranje kamata za podignute kredite u oblasti poljoprivrede odnosi se na one kojima su odobreni poljoprivredni krediti u komercijalnim bankama u 2019. godini. 

Maksimalna nominalna kamatna stopa koja se regresira je 8%. Kamata se regresira na godišnjem nivou. Ukupan iznos javnog poziva iznosi 3.000 KM. 

Koji su uslovi za učešće, potrebna dokumentacija i ostale informacije potražite u dokumentima ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Javni poziv Bespovratna sredstva Proširenje proizvodnje Refundacija Regresiranje kamata


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi