AgroKlub.ba

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Financiranje » Trebate novi traktor? Iskoristite podsticaj!

Trebate novi traktor? Iskoristite podsticaj!

Općina Kakanj

Trebate novi traktor? Iskoristite podsticaj!

Datum: 24.09.2016. 18:00

Kategorija:

Financiranje

Poljoprivredni proizvođači sa područja općine Kakanj mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije!

Poljoprivredni proizvođači sa područja općine Kakanj mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije.

Podstiče se nabavka poljoprivredne mehanizacije (traktori, motokultivatori, balirke za sijeno i samohodne kosačice) u iznosu do 30% vrijednosti nabavljene mehanizacije (maksimalan iznos podsticaja je do 3.000,00 KM), aparata za mužu krava u iznosu do 50% vrijednosti aparata (maksimalan iznos podsticaja je do 500,00 KM) i laktofriza u iznosu do 50% vrijednosti laktofriza (maksimalan iznos podsticaja je do 3.000,00 KM), što poljoprivredni proizvođač dokazuje računima o kupovini koja je obavljena u 2016. godini.

Mehanizacija koja je nabavljena na lizing, polovna ili putem komisione prodaje neće se uzimati u razmatranje i zahtjev će biti odbijen.

Pravo na ostvarivanje podsticaja imaju nezaposlene osobe koje se nalaze na birou za zapošljavanje, registrirani poljoprivredni proizvođači i ostale zaposlene osobe (poljoprivredni proizvođači) koji nabave navedenu novu poljoprivrednu mehanizaciju u 2016.godini.

Prioritet pri dodjeli podsticaja imaju nezaposlene osobe. Rok za podnošenje zahtjeva je 30. novembra 2016. godine.

Dodatne informacije doznajte OVDJE.

Foto: Bigstockphoto/budabar

Broj pregleda članka: 1117; Uspješnost članka: 64.85

Tagovi: Mehanizacija, Općina Kakanj, Sufinansiranje, Podsticaj

Ključne riječi članka: trebate, novi, traktor, iskoristite, podsticaj, podsticaja, poljoprivredni, iznos, osobe, maksimalan, iznosu, mehanizacije, vrijednosti, iznos podsticaja, maksimalan iznos, maksimalan iznos podsticaja, imaju nezaposlene osobe, podsticaja imaju nezaposlene


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!