Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općina Kakanj
  • 24.09.2016. 18:00

Trebate novi traktor? Iskoristite podsticaj!

Poljoprivredni proizvođači sa područja općine Kakanj mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije!

Foto: Bigstockphoto/budabar
  • 1.847
  • 60
  • 0

Poljoprivredni proizvođači sa područja općine Kakanj mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije.

Podstiče se nabavka poljoprivredne mehanizacije (traktori, motokultivatori, balirke za sijeno i samohodne kosačice) u iznosu do 30% vrijednosti nabavljene mehanizacije (maksimalan iznos podsticaja je do 3.000,00 KM), aparata za mužu krava u iznosu do 50% vrijednosti aparata (maksimalan iznos podsticaja je do 500,00 KM) i laktofriza u iznosu do 50% vrijednosti laktofriza (maksimalan iznos podsticaja je do 3.000,00 KM), što poljoprivredni proizvođač dokazuje računima o kupovini koja je obavljena u 2016. godini.

Mehanizacija koja je nabavljena na lizing, polovna ili putem komisione prodaje neće se uzimati u razmatranje i zahtjev će biti odbijen.

Pravo na ostvarivanje podsticaja imaju nezaposlene osobe koje se nalaze na birou za zapošljavanje, registrirani poljoprivredni proizvođači i ostale zaposlene osobe (poljoprivredni proizvođači) koji nabave navedenu novu poljoprivrednu mehanizaciju u 2016.godini.

Prioritet pri dodjeli podsticaja imaju nezaposlene osobe. Rok za podnošenje zahtjeva je 30. novembra 2016. godine.

Dodatne informacije doznajte OVDJE.

Foto: Bigstockphoto/budabar


Tagovi

Općina Kakanj Mehanizacija Sufinansiranje Podsticaj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.