Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Steone junice
  • 14.01.2019. 12:30

Sufinansirat će nabavku 33 rasne steone junice u iznosu od 80.000 KM

Opština Kalinovik je dostavila zahtjev za sufinansiranje nabavke visokomliječnih junica, u iznosu od 80.000 KM. U zahtjevu se navodi da su sredstva potrebna sa sufinansiranje nabavke 33 rasne mliječne junice, po cijeni od 3.500 KM.

Foto: Pixabay/Capri23auto
  • 602
  • 74
  • 0

Vlada Republike Srpske na posljednjoj sjednici donijela je Rješenje o odobrenju realokacije sredstava budžetske rezerve u iznosu od 80.000 KM, u svrhu obezbjeđenja sredstava za sufinansiranje nabavke steonih junica u opštini Kalinovik.

Opština Kalinovik je dostavila zahtjev za sufinansiranje nabavke visokomliječnih junica, u iznosu od 80.000 KM. U zahtjevu se navodi da su sredstva potrebna sa sufinansiranje nabavke 33 rasne mliječne junice, po cijeni od 3.500 KM, s obzirom da poljoprivredni proizvođači opštine Kalinovik nisu platežno sposobni da nabavku finansiraju sopstvenim sredstvima, stoji u saopštenju sa sjednice. 

U navedenom zahtjevu se takođe navodi da je namjera opštine Kalinovik da putem lokalnog Udruženja farmera organizuje revolving fond, gdje bi bila obaveza farmera, koji su dobili steonu junicu, da prvo žensko tele dodijele narednom korisniku, a u cilju dugoročnog poboljšanja rasnog sastava i produktivnosti po grlu.


Tagovi

Steone junice Kalinovik Sufinansiranje Revolving fond


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]