Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općina Grude
  • 28.09.2016. 18:00

Sufinanciranje sadnje voća i ljekovitog bilja

Općina Grude sufinancira sadnju: maline, šumske i kultivirane jagode, kupine, borovnice, aronije te šljive, breskve, jabuke, kruške, trešnje, nektarine i smilja.

Foto: Bigstockphoto/Yastremska
  • 158
  • 6
  • 0

U okviru "Projekta razvoja ruralnog poslovanja" financiranog iz kredita međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj - IFAD, Općina Grude uputila je Javni poziv za prijavu zainteresiranih za jesenju sadnju jagodastog i krošnjastog voća te ljekovitog i aromatičnog bilja.

Projektom će biti obuhvaćeni žene, mladi i poljoprivrednici sa primanjima manjim od 417,00 KM po članu domaćinstva.

Program podrške za jesenju sadnju podrazumijeva sufinanciranje nabavke i isporuke start paketa za sadnju: maline, šumske i kultivirane jagode, kupine, borovnice, aronije te šljive, breskve, jabuke, kruške, trešnje, nektarine i smilja.

Sufinanciranje 40% sadnje

Jesenja sadnja će biti podržana sa do 40% grant-a (bespovratnih sredstava), Od strane projekta 20%, od strane općine 10% i otkupljivača 10% dok će 60% financirati poljoprivrednik iz vlastitih izvora ili iz kredita po povoljnim u vjetima u okviru projektne kreditne linije ili uz mogućnost odgođene otplate na više rata u dogovoru sa otkupljivačem.

Općina Grude poziva sve zainteresirane poljoprivrednike (koji su popunjavali upitnike i oni koji to nisu učinili) da se prijave za jesenju sadnju jagodastog i krošnjastog voća te ljekovitog i aromatičnog bilja do 30. rujna 2016.

Zainteresirani se mogu prijaviti u službi za gospodarstvo inspekcijski nadzor i civilnu zaštitu, ili na kontakt: 660-934.

Foto: Bigstockphoto/Yastremska


Tagovi

Općina Grude Jesenja sadnja Sufinanciranje Voće Ljekovito bilje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.