AgroKlub.ba

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Financiranje » Sufinanciranje sadnje voća i ljekovitog bilja

Sufinanciranje sadnje voća i ljekovitog bilja

Općina Grude

Sufinanciranje sadnje voća i ljekovitog bilja

Datum: 28.09.2016. 18:00

Kategorija:

Financiranje

Općina Grude sufinancira sadnju: maline, šumske i kultivirane jagode, kupine, borovnice, aronije te šljive, breskve, jabuke, kruške, trešnje, nektarine i smilja.

U okviru "Projekta razvoja ruralnog poslovanja" financiranog iz kredita međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj - IFAD, Općina Grude uputila je Javni poziv za prijavu zainteresiranih za jesenju sadnju jagodastog i krošnjastog voća te ljekovitog i aromatičnog bilja.

Projektom će biti obuhvaćeni žene, mladi i poljoprivrednici sa primanjima manjim od 417,00 KM po članu domaćinstva.

Program podrške za jesenju sadnju podrazumijeva sufinanciranje nabavke i isporuke start paketa za sadnju: maline, šumske i kultivirane jagode, kupine, borovnice, aronije te šljive, breskve, jabuke, kruške, trešnje, nektarine i smilja.

Sufinanciranje 40% sadnje

Jesenja sadnja će biti podržana sa do 40% grant-a (bespovratnih sredstava), Od strane projekta 20%, od strane općine 10% i otkupljivača 10% dok će 60% financirati poljoprivrednik iz vlastitih izvora ili iz kredita po povoljnim u vjetima u okviru projektne kreditne linije ili uz mogućnost odgođene otplate na više rata u dogovoru sa otkupljivačem.

Općina Grude poziva sve zainteresirane poljoprivrednike (koji su popunjavali upitnike i oni koji to nisu učinili) da se prijave za jesenju sadnju jagodastog i krošnjastog voća te ljekovitog i aromatičnog bilja do 30. rujna 2016.

Zainteresirani se mogu prijaviti u službi za gospodarstvo inspekcijski nadzor i civilnu zaštitu, ili na kontakt: 660-934.

Foto: Bigstockphoto/Yastremska

Broj pregleda članka: 108; Uspješnost članka: 11.4

Tagovi: Ljekovito bilje, Voće, Sufinanciranje, Jesenja sadnja, Općina Grude

Ključne riječi članka: sufinanciranje, sadnje, voca, i, ljekovitog, bilja, sadnju, jesenju, bilja, ljekovitog, sufinanciranje, jesenju sadnju, jesenju sadnju jagodastog


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!