Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 01.10.2021. 13:15

Sufinanciranje: Izdvojeno 50.000 KM za nabavke, prijave do 08. oktobra

Podnositelju prijave može se odobriti do 70 posto vrijednosti projekta, s tim da pojedinac može dobiti maksimalno pet hiljada KM, ovisno o broju ispravnih prijava.

Foto: Vladimir Miloš
  • 186
  • 18
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije (HBŽ) objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava u cilju sufinanciranja projekata i aktivnosti iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, stoji na zvaničnom sajtu Vlade HBŽ.

Predmet ovog poziva jeste prikupljanje prijava za sufinanciranje aktivnosti poljoprivrednih proizvođača, kako bi se poboljšali uvjeti proizvodnje na poljoprivrednom gospodarstvu, ali i smanjili troškova unutar istog. 

Pravo da se prijave imaju sva pravna i fizička lica, sa teritorije HBŽ, a kojima je glavna djelatnost poljoprivreda i koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i/ili Registar klijenata (RK).

Kompletan Javni poziv možete naći u dokumentu ispod teksta. 

Potencijalni korisnici podnose samo jedan prijavni obrazac ukoliko prijavljuju i više projekata i aktivnosti. Konkurisati se može za sufinanciranje sljedećih prioriteta, a čija je realizacija započeta u 2021.godini:

  • nabavka poljoprivredne mehanizacije;
  • zatim priključaka za mehanizaciju;
  • sustava za navodnjavanje;
  • električnih pastira;
  • solarnih panela;
  • mljekarske opreme;
  • nabavka i druge opreme u svrhu poboljšanja uvjeta poljoprivredne proizvodnje i 
  • projekta koji se provodi u suradnji s međunarodnim organizacijama (čija je realizacija u
  • tijeku), a za koji se traži učešće podnositelja prijave.

Za realizaciju pomenutog konkursa predviđeno je financiranje iz Programa utroška sredstava tekućih prijenosa "Potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju", utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2021.godinu - u ukupnom iznosu od 50.000 KM.

Podnositelju prijave može se odobriti do 70 posto vrijednosti projekta, s tim da pojedinac može dobiti maksimalno pet hiljada KM, ovisno o broju ispravnih prijava.

Šta treba pripremiti od dokumenata ?

Svi koji se prijavljuju po pozivu, potrebno je da pripreme i odgovarajuću dokumentaciju. Prije svega, ispunjen i potpisan obrazac za prijavu, a koji se može preuzeti OVDJE. Zatim za fizička lica da pripreme ovjerenu kopiju osobne iskaznice, a za obrte - rješenje o registraciji poljoprivrednog obrta. Potrebno je još priložiti potvrdu o upisu u RPG i/ili RK, ne stariju od 6 (šest) mjeseci.

Za uzgajivače stoke, obavezna je Lista stoke (detaljni prikaz stočnog fonda) i/ili Lista korištenja (detaljni prikaz biljnih usjeva na posjedima) iz Registra poljoprivrednih gospodarstava, ažurirane za tekuću godinu. 

Potrebna dokumentacija koja se prilaže uz prijavu na Javni poziv mora biti originalna ili ovjerene kopije. Rok za dostavljanje prijava je do 8. oktobra 2021. godine. 

Prijave do kraja iduće sedmice

Oni koji apliciraju nakon isteka navedenog roka, neće biti uzeti u razmatranje. Prijave na javni poziv upućuju se Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, na adresu: Stjepana II Kotromanića 16, 80 101 Livno, s naznakom '"Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata i aktivnosti iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja (ne otvarati)'".

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ministarstvu ili na telefon: 034/200-364, od 9 do 14 sati. 

Poljoprivrednicima 1,4 miliona KM - koliko ide za svaku proizvodnju?

Podsjetimo, Programom utroška sredstava precizirane su vrste, visina, kriteriji i način ostvarivanja finansijskih potpora. Definisana je 21 vrsta podrške, od kojih se osam odnosi na poljoprivrednu proizvodnju, sedam na ruralni razvoj i šest na ostale vrste poticaja. Za provedbu programa u županijskom proračunu namijenjen je iznos od ukupno 1,4 miliona KM.


Dokumenti


Tagovi

Javni poziv Sufinanciranje Ruralni razvoj Registar poljoprivrednih gospodarstava Nabavka mehanizacije Nabavka mljekarske opreme


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.