Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općina Stolac
  • 08.02.2018. 13:00

Strojeve preuzelo 35 poljoprivrednih proizvođača

Kosilice, freze, freze za traktor, trimere, leđne prskalice, agril pjenu, farmersku ogradu, crijeva za navodnjavanje strojevi su koje su dobili poljoprivrednici iz općine Stolac u sklopu projekta "Potpora socioekonomskoj stabilnosti regije zapadni Balkan 2017.-2018.".

  • 575
  • 41
  • 0

Njemačka nevladina organizacija "Help" je u travnju prošle godine započela sa implementacijom regionalnog projekta "Potpora socioekonomskoj stabilnosti regije zapadni Balkan 2017.-2018.", a jučer su, nakon potpisanog ugovora poljoprivredni proizvođači preuzeli svoje strojeve.

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković ovom prilikom rekao je da se nada da će strojevi svima olakšati rad i bavljenje poljoprivredom, što će doprinijeti da se poljoprivredna proizvodnja u općini podigne na višu razinu, stoji u priopćenju općine Stolac. 

Naime, kako je bilo i najavljeno, u projektu se našlo mjesta za poljoprivredne proizvođače s područja općine Stolac a njih 35 dobilo je razne poljoprivredne strojeve (kosilice, freze, freze za traktor, trimere, leđne prskalice, agril pjenu, farmersku ogradu, crijeva za navodnjavanje). Iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.000 eura.

Projekt se provodi na području općina Stolac, Kreševo, Travnik i Rogatica. Sa 50% sredstava ga kroz Pakt za stabilnost Jugoistočne Europe, financira Vlada Savezne Republike Njemačke, dok su ostatak sredstava osigurale općine partneri u projektu pa je i Općina Stolac osigurala je oko 50.000 KM (35%).

Foto: Bigstockphoto/Photozi


Tagovi

Općina Stolac Stjepan Bošković Strojevi za poljoprivrednike NVO Help


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.