Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaji
  • 28.04.2017. 13:07

Što donosi novi Pravilnik o poticajima?

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić donio je novi Pravilnik o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji.

  • 3.899
  • 233
  • 0

Na osnovu člana 13. stav 4. Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju ("Službene novine Federacije BiH", broj 42/10), federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donio je novi Pravilnik o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji (Službene novine FBiH br. 32/17) koji je danas (28.04.2107.g.) objavljen u Službenim novinama Federacije BiH br. 32.

Novim Pravilnikom su unaprijeđene procedure apliciranja i obrade zahtjeva za poticaje u proizvodnji te je također osigurano usklađivanje sa pravnim propisima koji su u zadnjih nekoliko godina doneseni a vežu se za proces obrade novčanih podrški. Ovim Pravilnikom, također, po prvi put se uvodi moderni sistem i elektronska obrada zahtjeva putem softvera za obradu zahtjeva, osiguravajući veću efikasnost, sigurnost i transparentnost u trošenju javnih sredstava.

Sve poljoprivrednike također obavještavaju da će uskoro biti aktiviran Farmer web portal putem kojeg će moći pristupiti vlastitim podacima u Registru poljoprivrednih gazdinstava te imati uvid u kompletan proces obrade zahtjeva za novčane poticaje.

Navedeni pravilnik možete preuzeti ovdje.

Foto:Bigstockphoto/successphoto


Tagovi

Pravilnik Poticaji Federacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.