AgroKlub.ba

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Financiranje » Što donosi Nacrt pravilnika o poticajima?

Što donosi Nacrt pravilnika o poticajima?

Federalno ministarstvo poljoprivrede

Što donosi Nacrt pravilnika o poticajima?

Datum: 22.12.2016. 10:00

Kategorija:

Financiranje

Komentare, sugestije i prijedloge na Nacrt Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji u FBiH, dostavljaju se do 27.12.2016.!

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u skladu sa svojim nadležnostima uz uključenost nadležnih institucija, a radi implementacije softvera za obradu novčanih poticaja, pripremilo je Nacrt Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji u FBiH.

Novi model poticanja proizvodnje

Pozivaju sve zainteresovane da svoje komentare, sugestije i prijedloge na ovaj dokument dostave najkasnije do 27.12.2016. godine Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u elektronskoj formi na e-mail adresu: info@fmpvs.gov.ba ili u pisanoj formi na adresu:Ul. Marka Marulića br.2, 71000 Sarajevo.

Nakon završetka postupka učestvovanja javnosti, navedeni Nacrt Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji bit će dorađen i upućen na daljnju zakonom propisanu proceduru.

Tekst dokumenta možete preuzeti OVDJE.

Ažurirajte podatke o gazdinstvu!

Također, početkom naredne godine Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva započet će sa primjenjivanjem novog softvera za obradu novčanih podsticaja u poljoprivredi. Zbog uvođenja ovog softvera obaveza svih poljoprivrednika je da u periodu od 1. januara do 31. marta 2017. godine ažuriraju podatke o svojim poljoprivrednim resursima (zemljištu i/ili stoci) na gazdinstvu.

Pozivaju se fizička lica koja se bave poljoprivredom i žele ostvariti novčane podsticaje da kao i ranijih godina ažuriranje podataka izvrše u prostorijama općine po mjestu prebivališta, dok pravna lica ažuriranje podataka vrše u općinama po sjedištu registracije.

Fizička i pravna lica koja ne izvrše ažuriranje podataka neće biti uzeta u obzir tokom elektronske obrade podataka i neće moći ostvariti pravo na novčane podsticaje.

Foto: Bigstockphoto/simazoran

Broj pregleda članka: 1733; Uspješnost članka: 156.65

Tagovi: Isplata, Federalno ministarstvo poljoprivrede, Novčane podrške, Nacrt pravilnika

Ključne riječi članka: sto, donosi, nacrt, pravilnika, o, poticajima, novčane, podataka, godine, ažuriranje, poticaja, softvera, poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva, pravilnika, ažuriranje podataka, poljoprivrede vodoprivrede, ostvarivanja novčane podrške, uslovima ostvarivanja novčane, ministarstvo poljoprivrede vodoprivrede, federalno ministarstvo poljoprivrede


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!