• Poticaji za maline
  • 09.01.2019. 12:30

Smanjili poticaje za malinare - ne možete se žaliti!

Maksimalno predviđen novčani iznos smanjen je sa 0,45 KM na 0,38 KM/kg predatog jagodičastog voća otkupljivačima.

Foto: Pixabay/Free-Photos
  • 239
  • 12
  • 0

Unsko-sanski kanton obavještava proizvođače jagodičastog voća na području tog kantona, koji su aplicirali u 2018. godini za kantonalne novčane podrške, a kojima su iste odobrene, da je izvršeno proporcionalno smanjivanje sa maksimalno predviđenog novčanog iznosa od 0,45 KM/kg na 0,38 KM/kg predatog jagodičastog voća otkupljivačima. 

Obrazloženje koje objašnjava ovo smanjenje se odnosi na Odluku o preraspodjeli svih preostalih, a neutrošenih sredstava koja je donijeta 13.12.2018. godine, sa kojom su prvobitno planirana sredstva za podršku proizvodnje jagodičastog voća iznosila 423.205 KM preraspodjelom uvećana do iznosa od 685.809 KM nakog čega je izvršeno proporcionalno smanjenje svih odobrenih pojedinačnih iznosa za navedenu podršku. 

U obavještenju, kako kažu, u cilju ekonomičnosti postupka i sprečavanja dodatnog iscrpljivanja farmera i svih službi koje učestvuju u navedenim radnjama, sugerišu farmerima da prilikom dobivanja ovih Rješenja ne ulažu žalbe, jer će se samo dodatno izložiti materijalnim troškovima (takse i ostalo) kad već svi znamo da će krajnji rezultat prilikom podnošenja žalbi na ova Rješenja biti negativan za farmere. 

Obavještenje u cijelosti možete preuzeti ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

Poticaji za maline USK Smanjenje Žalbe


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi