Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Premije za mlijeko
  • 30.05.2022. 16:00

Republika Srpska izdvaja dodatnih 7,4 miliona KM za mljekarski sektor

Uz ova sredstva, mljekarima će u 2022. godini biti isplaćeno 15, umjesto dosadašnjih 12 premija koje su redovno isplaćivane

Foto: Vlada RS
  • 138
  • 25
  • 0

Vlada Republike Srpske izdvojit će dodatnih 7.430.000 KM sredstava iz Kompenzacionog fonda za podršku mljekarskom sektoru.Potvrdio je ovo danas premijer RS, Radovan Višković, na sastanku s entitetskim ministrom poljoprivrede Borisom Pašalićem i predsjednikom Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara, Vladimirom Usorcem.

Uz ova sredstva, mljekarima će u 2022. godini biti isplaćeno 15, umjesto dosadašnjih 12 premija koje su redovno isplaćivane.

"Podsjećamo da je pored ove mjere, za mljekarski sektor u ovoj godini izdvojeno dodatnih 1.000.000 KM iz Kompenzacionog fonda za nabavku steonih kvalitetno priplodnih junica, te da su isplate poticaja redovne", navedeno je u saopćenju Vlade RS.

Pored navedenog, mljekari ostvaruju pravo i na poticajna sredstva iz agrarnog budžeta, kao što su kapitalne investicije, direktna podrška stočarskoj proizvodnji i direktna podrška biljnoj proizvodnji (regresiranje dizel goriva, regres po jedinici sjetvene površine za pšenicu i uljarice), premija osiguranja, kao i ostale mjere predviđene budžetom.


Tagovi

Poticaji Mljekarstvo Vladimir Usorac Boris Pašalić Radovan Višković Premije za mlijeko


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]