Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plastenička proizvodnja
  • 21.10.2020. 11:40

Raspisan je Javni poziv za dodjelu plastenika za uzgoj povrća

Obrasci za prijavljivanje mogu se preuzeti u prostorijama Centra, te zajedno sa dokumentacijom predati u zatvorenoj koverti na protokol sa naznakom "Za javni poziv za dodjelu plastenika". Rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

Foto: Depositphotos/Photoerick
  • 2.427
  • 378
  • 0

Centar za razoj poljoprivrede i sela iz Banja Luke, raspisao je Javni poziv za dodjelu plastenika sa pratećom opremom, za socijalno i materijalno ugrožene osobe sa teritorije ovog grada, stoji na zvaničnoj stranici Centra. 

Konkurs je dio projekta ekonomskog osnaživanja ugroženih i ranjivih kategorija društva, putem plasteničke proizvodnje povrća. Pravo da se prijave imaju svi oni koji imaju sopstveno poljoprivredno zemljište u neposrednoj blizini mjesta stanovanja ili je ono u vlasništvu članova njihovih porodica, s tim da moraju imati sklopljen Ugovor o zakupu ili Ugovor o korištenju. Takođe trebalo bi da pripadaju jednoj od navedenih grupa stanovništva.

Kompletan tekst poziva možete pronaći u dokumentu ispod teksta

Svima onima koji zadovoljavaju kriterije poziva, dodijeliti će se objekti površine 100 metara kvadratnih, a oni koji prođu na konkursu, imaju obavezu završiti dvodnevnu obuku. 

Koji se uslovi moraju ispuniti ?

Podnosioc zahtjeva trebalo bi da je nezaposlen ili osoba sa minimalnim prihodima, za šta mora da dostavi potvrdu izdatu od strane Zavoda za zapošljavanje ili ovjerenu izjavu o nezaposlenosti. Mora da bude upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava (APIF), za 2020. godinu kao nosilac ili član porodičnog poljoprivrednog imanja. 

Takođe, ukoliko se dobije, plastenik mora imati mogućnost navodnjavanja a njegov vlasnik ne smije imati na svom gazdinstvu više od 100 m² pod plastenicima u momentu prijavljivanja. Podnosilac je dužan sufinansirati 20 odsto od nabavne cijene objekta sa pratećom opremom, odnosno, 547,80 KM i da obavezno prisustvuje predavanju iz oblasti plasteničke proizvodnje u trajanju dva dana. 

Šta je potrebno od dokumentacije ?

Svi zainteresovani trebalo bi da prilože popunjen obrazac za prijavljivanje na konkurs, CIPS prijavnicu podnosioca zahtjeva, original ili ovjerenu kopiju, kao i ovjerenu kopiju lične karte. Pored toga, potrebno je priložiti i dokaz o nezaposlenosti kandidata, dokaz o izmirenim poreskim obavezama, zaključno sa 31.12. 2019. i potvrdu o visini primanja za sve zaposlene članove domaćinstva.

Takođe, kao dokaz o vlasništvu zemljišta neophodno je priložiti List nepokretnosti ili Posjedovni list ili Ugovor o zakupu. Na kraju, korisnik podsticaja mora da priloži i ovjerenu izajvu o tome da će dobijeni plastenik zadržati u vlasništvu najmanje dvije godine od potpisivanja Ugovora, da u posljednjih pet godina nije koristio nikakve donacije od Centra, ministarstva, humanitarnih i drugih organizacija i da će sufinansirati 20 odsto od nabavne cijene, odnosno, 547,80 KM.

Obrasci za prijavu mogu se preuzeti u prostorijama Centra te zajedno sa dokumentacijom, predati u zatvorenoj koverti na protokol sa naznakom "Za javni poziv za dodjelu plastenika". Rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva na oglasnoj tabli Centra i na službenoj web stranici grada Banja Luka. 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama ove ustanove ili na broj telefona 051/433-620 i 051/433-639 svakim radnim danom od 8 do 15 sati. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.


Dokumenti


Tagovi

Dodjela plastenika Plastenička proizvodnja Uzgoj povrća Ekonomsko osnaživanje Sufinansiranje Mogućnost navodnjavanja Predviđena edukacija


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.