Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razvoj poljoprivrede
  • 08.04.2022. 14:00

Provjerite račune - isplaćeno 1,7 miliona KM poticaja u RS

Isplaćena je premija za podršku protivgradnoj zaštiti i mjere podrške ruralnom razvoju, te podrška proizvodnji sjemena za vještačko osjemenjavanje u govedarstvu

Foto: Depositphotos/robert_g
  • 191
  • 27
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 1.767.969 KM po osnovu podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela.

"Isplaćena je premija za podršku protivgradnoj zaštiti i mjere podrške ruralnom razvoju, te podrška proizvodnji sjemena za vještačko osjemenjavanje u govedarstvu", saopćeno je iz resornog ministarstva. 

Podsjetimo, jučer su iz ovog ministarstva obavijesili kako je ove godine za kapitalne investicije u poljoprivredi rezervisano 24,7 miliona KM, iako je za ovu namjenu prvobitno planirano 7,15 miliona KM. Rješenja za rezervaciju sredstava dobit će 2.498 korisnika.

Sredstva za kapitalne investicije u RS povećana na 24,7 miliona KM

Očekuje se, da će, zajedno sa ulaganjima poljoprivrednih proizvođača, ove godine u kapitalne investicije u poljoprivredi biti uloženo 92,6 miliona KM.


Tagovi

Poticaji Poljoprivreda Poljoprivrednici Protivgradna zaštita Proizvodnja sjemena Vještačko osjemenjavanje


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]