Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruženje malih i srednjih poljoprivrednika
  • 30.03.2017. 16:00

"Program poticaja je sprega tajkuna i vlasti"

Vidljivo je i očito da će i ove godine samo pojedinci dobiti milionske poticaje, a mi mali i srednji poduzetnici samo mrvice, stoji u priopćenju Udruženja malih i srednjih poljoprivrednika u BiH.

Foto: Pixabay/Unsplash
  • 2.924
  • 353
  • 0

Program poticaja za 2017. koju je usvojila Vlada FBiH je nakaradan i katastrofalan za opstojnost naših proizvodnji jer nam ovakav Program određuje puno manje poticaje nego smo ih imali ranije, prije tri godine. Stoji to u priopćenju Udruženja malih i srednjih poljoprivrednika u BiH.

"Iz samog Programa je vidljivo da isti uopšte nema osjećaja za stvarne probleme nas malih i srednjih poduzetnika već da je proizvod sprege tajkuna i vlasti. Vidljivo je i očito da će i ove godine samo pojedinci dobiti milionske poticaje, a mi mali i srednji poduzetnici samo mrvice. Potvrda svega što sam naveo je i da mnogima od nas još nisu isplaćeni poticaji iz 2014. godine, a u međuvremenu su svake godine isplaćivani milionski iznosi onima kojima poticaji uopšte nisu potrebni", navodi Enes Oraščanin, predstavnik Udruženja malih i srednjih poljoprivrednika u BiH.

U budžetu FBiH 65,7 miliona KM za poljoprivredu

Zato poziva aktuelnu vlast da shvati da je malih i srednjih poduzetnika najviše i da oni trebaju biti nositelji proizvodnje i biti podržani na adekvatan način, a ne da milioni završavaju kod pojedinaca dok mali i srednji godinama čekaju na svoje poticaje i propadaju.

Foto: Pixabay/Unsplash


Tagovi

Udruženje malih i srednjih poduzetnika Cazin Poticaji Program


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.