AgroKlub.ba

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Financiranje » "Program poticaja je sprega tajkuna i vlasti"

"Program poticaja je sprega tajkuna i vlasti"

Udruženje malih i srednjih poljoprivrednika

"Program poticaja je sprega tajkuna i vlasti"

Datum: 30.03.2017. 16:00

Kategorija:

Financiranje

Vidljivo je i očito da će i ove godine samo pojedinci dobiti milionske poticaje, a mi mali i srednji poduzetnici samo mrvice, stoji u priopćenju Udruženja malih i srednjih poljoprivrednika u BiH.

Program poticaja za 2017. koju je usvojila Vlada FBiH je nakaradan i katastrofalan za opstojnost naših proizvodnji jer nam ovakav Program određuje puno manje poticaje nego smo ih imali ranije, prije tri godine. Stoji to u priopćenju Udruženja malih i srednjih poljoprivrednika u BiH.

"Iz samog Programa je vidljivo da isti uopšte nema osjećaja za stvarne probleme nas malih i srednjih poduzetnika već da je proizvod sprege tajkuna i vlasti. Vidljivo je i očito da će i ove godine samo pojedinci dobiti milionske poticaje, a mi mali i srednji poduzetnici samo mrvice. Potvrda svega što sam naveo je i da mnogima od nas još nisu isplaćeni poticaji iz 2014. godine, a u međuvremenu su svake godine isplaćivani milionski iznosi onima kojima poticaji uopšte nisu potrebni", navodi Enes Oraščanin, predstavnik Udruženja malih i srednjih poljoprivrednika u BiH.

U budžetu FBiH 65,7 miliona KM za poljoprivredu

Zato poziva aktuelnu vlast da shvati da je malih i srednjih poduzetnika najviše i da oni trebaju biti nositelji proizvodnje i biti podržani na adekvatan način, a ne da milioni završavaju kod pojedinaca dok mali i srednji godinama čekaju na svoje poticaje i propadaju.

Foto: Pixabay/Unsplash

Broj pregleda članka: 2885; Uspješnost članka: 352.25

Tagovi: Poticaji, Program, Cazin, Udruženje malih i srednjih poduzetnika

Ključne riječi članka: program, poticaja, je, sprega, tajkuna, i, vlasti, srednjih, malih, godine, poticaje, program


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!