Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada USK
  • 26.08.2017. 07:00

Proglasit će elementarnu nepogodu zbog suše?

Niko u gradovima i općinama USK nije reagovao na štete od suše, a da bi Kanton proglasio stanje elementarne nepogode neophno je da bar dvije općine proglase na svom području.

Foto: Pixabay/RemazteredStudio
  • 336
  • 20
  • 0

Vlada Unsko-sanskog kantona zadužila je Kantonalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da, u saradnji s općinskim službama za poljoprivredu, sagleda posljedice dugotrajnog sušnog perioda na poljoprivrednu proizvodnju i sve prikupljene podatke dostave grado/načelnicima i općinskim štabovima civilne zaštite.

Oni će tada preduzimati mjere, radnje i postupke utvrđene Pravilnikom o načinu rada i funkcionisanja štabova i povjerenika civilne zaštite i Uredbom o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća, zaključeno je na sastanku Kantonalnog štaba Civilne zaštite kojim je predsjedavao premijer USK Husein Rošić, po funkciji i komandant štaba CZ USK.

"Činjenica je da već neko vrijeme poljoprivredni proizvođači s područja Kantona apeluju da se proglasi elementarna nepogoda zbog sušnog perioda. Prema podacima koje sam dobio niko u gradovima i općinama USK nije reagovao, a da bi Kanton proglasio stanje elementarne nepogode neophno je da bar dvije općine proglase na svom području. Zato sam zadužio da se krene u procjenu potrebe za proglašavanjem elementarne nepogode, da bi mogli pomoći poljoprivrednicima koji su pretrpjeli štetu", kazao je Rošić.

Foto: Pixabay/RemazteredStudio


Tagovi

Elementarna nepogoda Šteta od suše Vlada USK Husein Rošić


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.