• EU4Business
  • 16.05.2019. 14:00

Produžen rok za prijavu projekta vrijednog milion eura

Rok za dostavljanje konceptualnih nacrta na Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga EU4Business – razvoj preduzetništva prolongira do 31. maja 2019. godine.

Foto: Bigstockphoto/chalabala
  • 127
  • 18
  • 0

U cilju pružanja jednakih mogućnosti za područja pogođena nedavnim poplavama u Bosni i Hercegovini, EU4Business projekt koji finansira Evropska unija obavještava sve zainteresovane podnosioce prijava da se rok za dostavljanje konceptualnih nacrta na Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga EU4Business – razvoj preduzetništva prolongira do 31. maja 2019. godine.

Podsjetimo, radi se o projektu vrijednom milion eura, a prioritetni sektori i ciljne grupe podijeljeni su u dvije partije: 

  • Podrška mladim preduzetnicima prilikom osnivanja inovativnih preduzeća, promocija preduzetništva u izvoznom sektoru, sa fokusom na mlade preduzetnike (do 30 godina života) i osnivanje inovativnih preduzeća (uključujući digitalni/IT sektor).
  • Jačanje preduzetničkog duha i pomoć prilikom registracije preduzeća za osobe koje pripadaju ranjivim kategorijama, promocija preduzetništva u agro-ruralnom i turističkom sektoru, sa fokusom na preduzetnike iz ranjivih kategorija (žene, lica sa invaliditetom, nacionalne manjine, lica starija od 50 godina života).

Milion eura za razvoj preduzetništva i u agroruralnom sektoru

Kvalifikovanim projektima smatraju se projekti koji apliciraju za finansijsku podršku granta u rasponu od 150.000 eura (minimalan iznos) do 200.000 eura (maksimalan iznos).  


Tagovi

EU4Business Agro-ruralno preduzetništvo Projekt Bespovratna sredstva


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi