Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hitna obavijest
  • 06.08.2022. 16:30

Produžen rok za prijave na projekat digitalne transformacije u poljoprivredi

Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 3,1 milion KM, Evropska unija podržat će ulaganja u digitalizovane poslovne prakse i standarde usmjerene na jačanje internih kapaciteta

Foto: Depositphotos/Allexxandar
  • 158
  • 14
  • 0

Rok za prijave na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama u digitalnu transformaciju preduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini je produžen do 29. avgusta ove godine. Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 3,1 milion KM, Evropska unija podržat će ulaganja u digitalizovane poslovne prakse i standarde usmjerene na jačanje internih kapaciteta preduzeća u sektoru poljoprivrede, s ciljem podrške oporavku ili ponovnom pokretanju poslovnih aktivnosti preduzeća.

"Još jednom obavještavamo sve zainteresovane da je za Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama u digitalnu transformaciju preduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini, proces prijava omogućen isključivo elektronski, putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba", naveli su iz EU4Business.

Svi zainteresovani mogu pristupiti ovom pozivu klikom ovdje

Ko se može prijaviti?

Na javni poziv mogu se prijaviti mikro, mala i srednja preduzeća koja se aktivno bave uzgojem i/ili preradom voća, uključujući sadni materijal, vinogradarstvo i masline, te uzgojem i/ili preradom povrća, mlijeka, mesa, jaja, ribe, žitarica, gljiva, začinskog bilja, ljekobilja i/ili meda.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od od 10.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a) i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova. Za svaki projekat, podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 15 posto ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije dok će projekat finansirati maksimalnih 85 posto ukupnog iznosa kroz mjeru podrške. Prihvatljive investicije i troškovi se odnose na nabavku opreme, mašina, alata, komunikacijskih uređaja, hardvera i softvera za kontrolu, praćenje, upravljanje i nadzor proizvodnih procesa, profesionalnih i konsultantskih usluga.

Kako se prijaviti?

Korak 1: Pročitajte dokument Smjernice za podnosioce prijava u kojem se nalaze sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave.

Korak 2: Pripremite prateću dokumentacija za prijavu na javni poziv:

Prilog 1: Obrazac koncept projekta
Prilog 2: UN globalni principi

Korak 3: Ukoliko predloženi koncepti projekata budu odabrani kroz prvi korak evaluacije, podnosilac prijave se obavezuje da će učestvovati u programu tehničke pomoći, gdje će zajedno sa timom eksperata u oblasti digitalizacije angažovanih od strane Projekta a na osnovu dostavljenih koncepata, unaprijediti dostavljene prijedloge te pripremiti sveobuhvatne projekte koji će doprinijeti postizanju ciljeva javnog poziva i očekivanih rezultata.

Učešće u programu tehničke pomoći ne podrazumijeva automatski i obavezu financiranja. Samo oni koji nakon dostavljanja punog projektnog prijedloga budu pozitivno ocijenjeni od strane komisije, mogu biti finansirani kroz ovaj javni poziv.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem e-maila: eu4businessrecovery@undp.onmicrosoft.com do 22. avgusta. Na sve upite koji stignu prije i poslije navedenog roka neće se odgovarati. Prije postavljanja pitanja zainteresovani podnosioci prijava trebaju pažljivo pročitate dokument Smjernice za podnosioce prijava i postojeća pitanja i odgovore vezane za ovaj javni poziv. Projekat neće odgovarati na već odgovorena pitanja


Tagovi

Poljoprivreda Digitalizacija EU4Business Javni poziv Digitalna transformacija


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zasad šljiva u okolini Bronzanog Majdana, vlasnik Miroslav Ševo. Nevjerovatan rodni potencijal na stablima.