Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji u RS
  • 12.09.2017. 15:00

Produžen rok za dodjelu subvencija!

Subvencije su namijenjene za uređenje poljoprivrednih zemljišta koja su degradirana, zapuštena ili koja su lošijeg kvaliteta.

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures
  • 283
  • 17
  • 0

U Centru za razvoj poljoprivrede i sela u Banjoj Luci obavještavaju da je rok za dostavu prijava na javni poziv za dodjelu subvencija poljoprivrednicima, s ciljem povećanja ove vrste proizvodnje, produžen do 13. oktobra. Dodali su da je ove godine za te podsticaje obezbijeđeno 318.000 KM.

"Subvencije su namijenjene za uređenje poljoprivrednih zemljišta koja su degradirana, zapuštena ili koja su lošijeg kvaliteta", objasnili su u Centru, navodi glassrpske.

U Centru kažu su da maksimalna sredstva koja aplikant može ostvariti 60 odsto od vrijednosti projekta, a ne može biti više od 6.000 KM po projektu.

"Minimalna površina poljoprivrednog zemljišta koja se mora obuhvatiti ovim mjerama je hektar, a maksimalno se može prijaviti pet hektara", kazali su u Centru.

Novac za dodjelu subvencija prikupljen je po osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe za ovu godinu.

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.