AgroKlub.ba

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Financiranje » Produžen rok za dodjelu subvencija!

Produžen rok za dodjelu subvencija!

Podsticaji u RS

Produžen rok za dodjelu subvencija!

Datum: 12.09.2017. 15:00

Kategorija:

Financiranje

Subvencije su namijenjene za uređenje poljoprivrednih zemljišta koja su degradirana, zapuštena ili koja su lošijeg kvaliteta.

U Centru za razvoj poljoprivrede i sela u Banjoj Luci obavještavaju da je rok za dostavu prijava na javni poziv za dodjelu subvencija poljoprivrednicima, s ciljem povećanja ove vrste proizvodnje, produžen do 13. oktobra. Dodali su da je ove godine za te podsticaje obezbijeđeno 318.000 KM.

"Subvencije su namijenjene za uređenje poljoprivrednih zemljišta koja su degradirana, zapuštena ili koja su lošijeg kvaliteta", objasnili su u Centru, navodi glassrpske.

U Centru kažu su da maksimalna sredstva koja aplikant može ostvariti 60 odsto od vrijednosti projekta, a ne može biti više od 6.000 KM po projektu.

"Minimalna površina poljoprivrednog zemljišta koja se mora obuhvatiti ovim mjerama je hektar, a maksimalno se može prijaviti pet hektara", kazali su u Centru.

Novac za dodjelu subvencija prikupljen je po osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe za ovu godinu.

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Broj pregleda članka: 262; Uspješnost članka: 17.1

Tagovi: Podsticaji u RS

Ključne riječi članka: produzen, rok, za, dodjelu, subvencija, centru, zemljišta, subvencija, dodjelu, dodjelu subvencija