Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU podrška
  • 03.09.2022. 12:00

Prilika za mala poljoprivredna gazdinstva u BiH - projekat od 6 miliona KM

Korisnici financijske podrške u sklopu ovog javnog poziva su poljoprivredna gazdinstva, registrirani privredni subjekti, udruženja građana, privatne ustanove ili preduzeća

Foto: Depositphotos/Xalanx
  • 613
  • 87
  • 0

U okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, u toku septembra 2022. godine, bit će objavljen javni poziv za mjeru podrške investicijama u diverzifikaciju ekonomskih i socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima.

Kroz ovaj javni poziv EU će posebno podržati mala poljoprivredna gazdinstva kako bi pokrenuli nove ekonomske ili socijalne aktivnosti kojima će diverzifikovati svoje izvore prihoda ili doprinijeti unapređenju kvaliteta života u ruralnim područjima.

"Posebnu pažnju skrećemo na pojednostavljen proces prijave na javni poziv te osiguranu tehničku podršku za unapređenje odabranih projektnih prijedloga za finansiranje", navode iz EU4AGRI.

Kome je namijenjen?

Korisnici financijske podrške u sklopu ovog javnog poziva su poljoprivredna gazdinstva, registrirani privredni subjekti, udruženja građana, privatne ustanove ili preduzeća, a kroz prijavu koju podnose jedinice lokalne samouprave.

Javni poziv se sastoji od dva lota (Foto: Maja Celing Celić)

Potencijalni korisnici svoje prijedloge za finansiranje podnosit će direktno jedinici lokalne samouprave u formi koncept projektnih prijedloga, koje će objediniti sve pristigle prijedloge i dostaviti ih u jednoj prijavi ka EU4AGRI projektu putem online sistema za podnošenje prijava.

Dva lota

Javni poziv se sastoji od dva lota. U prvom, jedinice lokalne samouprave trebaju predložiti najmanje pet prijedloga za finansiranje poljoprivrednih gazdinstava ili registriranih privrednih subjekata, koji u svoje poslovanje uvode nove poslovne aktivnosti vezane za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, preradu poljoprivrednih proizvoda, tradicionalne zanate i ruralni turizam.

Novi projekat EU - 2,8 miliona KM bespovratnih sredstava za investicije

U drugom lotu trebaju predložiti najmanje jedan prijedlog udruženja građana, privatnu ustanovu ili privatno preduzeće, koja će biti podržana u realizaciji aktivnosti koje doprinose povećanju zapošljavanja u ruralnim područjima, kreiranju povoljne poduzetničke klime, razvoju inovativnih proizvoda, kao i unapređenju kvaliteta života u ruralnim područjima.

U okviru ovog javnog poziva, koji će biti objavljen tokom septembra, na raspolaganju je 6 miliona KM.
 


Tagovi

Poljoprivreda Gazdinstvo OPG PPG EU4AGRI EU projekti Ruralna područja Ruralni turizam


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.