Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 02.09.2022. 12:00

Novi projekat EU - 2,8 miliona KM bespovratnih sredstava za investicije

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do 80.000 KM. Obavezno finansijsko učešće podnosioca prijave iznosi 15 posto 

Foto: Depositphotos/lucidwaters
  • 359
  • 59
  • 0

U okviru projekta EU4AGRI-Recovery koji finansira Evropska unija, u četvrtak, 1. septembra, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama za unapređenje industrijske resursne efikasnosti i cirkularnih lanaca vrijednosti u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Njime će EU podržati poljoprivredno-prehrambene poslovne subjekte koji žele da svoje poslovanje usmjere na resursno efikasnu i čistiju proizvodnju putem zelenih, digitalnih i cirkularnih poslovnih modela, s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi.

Ko može aplicirati? 

Na ovaj poziv moći će se prijaviti obrti, samostalni preduzetnici, zadruge i mikro, mala i srednja preduzeća koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda ili primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, te koja su registrovana najkasnije jednu godinu prije objave ovog poziva.

Na raspolaganju je 2,8 miliona KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do 80.000 KM. Obavezno finansijsko učešće podnosioca prijave iznosi 15 posto ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova projekta.

Prijave od 13. septembra

Prijave se mogu podnijeti od 13. septembra, a krajnji rok je 14. oktobar ove godine. Podnose se isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava na javni poziv, klikom ovdje.

Promocija Javnog poziva će se raditi putem društvenih mreža i kroz realizaciju infosesija u nekoliko gradova u BiH. Mjesta i termini održavanja ovih infosesija, će biti objavljeni na oficijelnoj stranici projekta EU4AGRI.

Prva online sesija bit će održana u petak, 09. septembra u 11:00 sati, putem Facebook stranice.


Tagovi

Poljoprivreda EU projekti Prehrambeni sektor EU4AGRI Javni poziv Proizvodnja


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.