AgroKlub.ba

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Financiranje » Prijavite se za podsticaje za mlijeko

Prijavite se za podsticaje za mlijeko

Općina Kakanj

Prijavite se za podsticaje za mlijeko

Datum: 08.01.2017. 15:00

Kategorija:

Financiranje

Krajnji rok za prijavu za podsticaj Općine Kakanj za svježe kravlje mlijeko za IV kvartal 2016. godine, je 20. januara 2017.

Općina Kakanj obavještava poljoprivredne proizvođače svježeg kravljeg mlijeka sa područja općine koji predaju mlijeko jednom od registriranih otkupljivača da se mogu prijaviti za podsticaj za svježe kravlje mlijeko za IV kvartal 2016. godine.

Oni koji su aplicirali za I, II i III kvartal trebaju podnijeti samo zahtjev za IV kvartal, dok oni koji predaju prijavu prvi put trebaju uz zahtjev za ostvarivanje prava na podsticaj za animalnu proizvodnju priložiti i:

  • kopiju važećeg mliječnog kartona (ne stariji od 12 mjeseci)
  • kopiju ugovora o otkupu mlijeka za 2016. godinu sa registriranim otkupljivačem svježeg kravljeg mlijeka,
  • kopiju potvrde o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava izdate u 2016. ili 2017.godini od općinske službe prema mjestu prebivališta (fizička lica),
  • kopiju kartice sa brojem bankovnog računa.

Rok za predaju prijavu 20. januara

Podnosilac zahtjeva treba da se nalazi na listi izdatoj od registriranog otkupljivača svježeg kravljeg mlijeka koja sadrži podatke o otkupljenim količinama mlijeka po kvartalima.

Zahtjev se podnosi na protokolu Općine Kakanj, a krajnji rok za ponošenje zahtjeva za IV kvartal je 20.1.2017. godine.

Sve informacije vezano za podnošenje zahtjeva mogu se dobiti u Općini Kakanj, I sprat ili putem telefona sa brojem 032/771-828.

Ujedno obavještavaju poljoprivredne proizvođače, fizička i pravna lica sa područja općine Kakanj koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i registar klijenata (RK) da je Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna do 31.3.2017. godine izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu kod općinske službe koja vodi registar.

Bez ažuriranja podataka nema podsticaja

Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i registar klijenata (RK), kao i ažuriranje, odnosno prijava promjena podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i registru klijenata, je preduslov za ostvarivanje prava na podsticaje u oblasti poljoprivrede kako na federalnom, tako i na kantonalnom i općinskom nivou.

Obrazac zahtjeva za upis u RPG i RK i prijavu promjena na poljoprivrednom gazdinstvu može se preuzeti na prijemnoj kancelariji Općine Kakanj, a sve dodatne informacije mogu se dobiti u zgradi Općine Kakanj, u Službi za privredu, urbanizam i zaštitu okoline, ili na broj telefona: 032/771-828 svakim radnim danom od 7:00 do 15:30 sati.

Foto: Pixabay/teetasse

Broj pregleda članka: 1917; Uspješnost članka: 103.85

Tagovi: Svježe mlijeko, Podsticaji, Općina Kakanj

Ključne riječi članka: prijavite, se, za, podsticaje, za, mlijeko, registar, kakanj, gazdinstava, poljoprivrednih, općine, mlijeka, klijenata, zahtjeva, prijavu, kopiju, kvartal, promjena, podataka, predaju, mlijeko, zahtjev, poljoprivrednih gazdinstava, registar poljoprivrednih, općine kakanj, registar klijenata, registar poljoprivrednih gazdinstava, svježeg kravljeg mlijeka


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!