Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 05.08.2020. 16:50

Prijavite se: produžili rok javnog poziva za sufinansiranje proljetne sjetve

Obzirom na stanje pandemije uzrokovane korona virusom COVID-19, rok za podnošenje zahtjeva po "Javnom pozivu za poticaje razvoja biljne proizvodnje i realizacija programa proljetne sjetve" produžava se od 30.07.2020. godine do 10.08.2020. godine

Foto: JumpStory
  • 232
  • 205
  • 0

Obzirom na stanje pandemije uzrokovane korona virusom COVID-19, rok za podnošenje zahtjeva po "Javnom pozivu za poticaje razvoja biljne proizvodnje i realizacija programa proljetne sjetve" produžava se od 30.07.2020. godine do 10.08.2020. godine, objavljeno je na službenoj stranici Općine Busovača.

Osim toga, obavještavaju sve poljoprivredne proizvođače koji su izvršili proljetnu sjetvu vlastitim sjemenskim materijalom (koji nemaju fiskalne račune za kupovinu sjemena, zaštitnih sredstava i đubriva) da imaju pravo da podnesu zahtjev na Lot-1. uz uslov da se registriraju u Registar poljoprivrednih gazdinstva i Registar klijenata, soba br.16. općine Busovača.

Radi se naime, o sljedećim predmetima javnog poziva: Lot 1. dodjela podsticajnih sredstava za poljoprivredne proizvođače s područja općine Busovača u oblasti biljne proizvodnje: proizvodnja povrća na otvorenom, proizvodnja žitarica, krmno bilje (silažni kukuruz) proizvodnja povrća u plastenicima te Lot 2. realizacija programa proljetne sjetve 2020. godine; dostavljanje faktura i fiskalnih računa kao dokaza kupovine i nabavke (sjemena ,mineralnih đubriva i zaštitnih sredstava).

Koliki je iznos poticajnih sredstava?

Poticajna sredstva su namijenjena za registrirane poljoprivredne proizvođače koji se bave jednom od gore navedenih poljoprivrednih proizvodnji i imaju zasnovanu proizvodnju na području općine Busovača.

LOT 1.

  1. Za proizvođače povrća na otvorenom (krompir, luk, grah) podsticaj iznosi do 200,00 KM/dunum,
  2. Za proizvođače žitarica (pšenica, ječam, raž, zob i heljda), silažni kukuruz do 70,00  KM/dunum,
  3. Za proizvođače povrća u plastenicima podsticaj iznosi do 2,00KM/m².

LOT 2.

Realizacija programa proljetne sjetve u 2020. godini, dostavljanje faktura i fiskalnih računa kao dokaza kupovine i nabavke za: sjemena, mineralna đubriva, zaštitna sredstava, silažni kukurz, merkantilni kukuruz, heljda, paradajz, paprika, krastavac, patliđan, mrkva, cvekla, grah, luk bijeli, luk crveni, zelena salata, krompir i dr. poljoprivrednih kultura).

Pravo učešća i svu potrebnu dokumentaciju za prijavu možete pronaći u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Općina Busovača Poticaj Proljetna sjetva


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.