Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije poljoprivrednicima
  • 07.06.2018. 13:45

Prijavite se - osigurano je 345.800 KM subvencija za poboljšanje kvaliteta zemljišta

Maksimalna sredstva koja može ostvariti aplikant utvrđuju su u visini 60 posto od vrijednosti projekta, a ne mogu biti veća od 6.000 KM po projektu.

Foto: Pixabay/Retro/TRAKTOR
  • 423
  • 20
  • 0

Centar za razvoj poljoprivrede i sela objavio je Javni poziv za raspodjelu sredstava prikupljenih od  naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe za 2018. godinu. Za tu je svrhu na raspolaganju ukupno 345.800 KM, od čega je 130.000 KM namijenjeno za osposobljavanje i uređenje poljoprivrednog zemljišta koja su degradirana, zapuštena, koja su lošijeg kvaliteta ili su neplodna, a 120.000 za popravku i poboljšanje plodnosti zemljišta.

Osnovni ciljevi dodjele ovih subvencija su unapređenje i jačanje poljoprivrednog sektora, stvaranja tržišno orijentisanih proizvođača, jačanja njihove konkurentnosti i smanjenja stope nezaposlenosti, stoji u Pravilniku Centra za razvoj poljoprivrede i sela, kojega možete preuzeti ispod članka.  

Maksimalna sredstva koja može ostvariti aplikant utvrđuju su u visini 60 posto od vrijednosti projekta, a ne mogu biti veća od 6.000 KM po projektu.

Minimalna površina poljoprivrednog zemljišta koja se mora obuhvatiti ovim mjerama je jedan hektar, a maksimalna površina poljoprivrednog zemljišta koje se može prijaviti iznosi pet hektara.

Javni poziv je otvoren do 4. jula 2018.

Sve detalje provjerite u Javnom pozivu ispod članka


Dokumenti


Tagovi

Subvencije Poboljšanje zemljišta


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.