Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Biljna proizvodnja
  • 29.07.2019. 15:30

Prešućuju isplatu poticaja za biljnu proizvodnju, a duguju 900.000 KM?

Do sada su obećanje da će im biti isplaćeni zaostali poticaji dobili mljekari i ovčari. Smatramo da se nepravedno prešućuje isplata poticaja za biljnu proizvodnju koja treba biti tretirana na isti način na koji se tretira animalna proizvodnja", ističe Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Foto: Depositphotos/alexalcedo
  • 125
  • 17
  • 0

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH danas je predalo zahtjev u Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u kojem traže da sva dugovanja za poticaje u 2018. godini isplate u što kraćem roku

"Do sada su obećanje da će im biti isplaćeni zaostali poticaji dobili mljekari i ovčari. Smatramo da se nepravedno prešućuje isplata poticaja za biljnu proizvodnju koja treba biti tretirana na isti način na koji se tretira animalna proizvodnja", ističe Nedžad Bićo, predsjednik udruženja u zahtjevu te podsjeća da se po osnovu neisplaćenih poticaja za biljnu proizvodnju za 2018. godinu poljoprivrednicima duguje skoro 900 hiljada KM. 

Također, podsjećaju da su Zaključkom Vlade FBiH, po kojom bi sva dugovanja poljoprivrednicima obuhvaćenim kontrolama trebala biti isplaćena neodložno, bez obzira jesu li kod proizvođača već provedene kontrole, obuhvaćene sve vrste proizvodnje, a ne samo animalna. 

"Stoga, očekujemo brzu reakciju Ministarstva koje prilikom isplate zaostalih poticaja ne smije praviti razliku, odnosno favorizirati neke vrste proizvodnje naspram drugih", zaključuje Bićo u zahtjevu. 


Tagovi

Poticaji Biljna proizvodnja Dug Nedžad Bićo


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.